dügün çorbası
Malzemeler:
Yapılışı:
Eti haşlayın. Suyunu ayırıp eti ufak parçalara ayırın.
Bir tencerede süt, su ve et suyunu kaynatın. Daha sonra içine çırptığınız un, yoğurt, yumurta, limon karışımını dökün ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. En son etleri de içine atıp bir süre daha ocakta tutun.
İsterseniz üzerini servis yaparken yağ kızdırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..
- 1 dolu kase didiklenmiş ya da küp doğranmış et (olabildiğince yumuşak kısmından tercih edin)
- 1,5-2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı et suyu
- 2 kaşık un
- 3 kaşık yoğurt
- 2 yumurta
- yarım limonun suyu
Yapılışı:
Eti haşlayın. Suyunu ayırıp eti ufak parçalara ayırın.
Bir tencerede süt, su ve et suyunu kaynatın. Daha sonra içine çırptığınız un, yoğurt, yumurta, limon karışımını dökün ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. En son etleri de içine atıp bir süre daha ocakta tutun.
İsterseniz üzerini servis yaparken yağ kızdırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..