Düğün Pastanızı Keserken

M

Misafir

Forum Okuru
Düğün Pastanızı Keserken
Düğün Pastanızı Keserken
 
M

Misafir

Forum Okuru
düğün pastası


İşte düğününüzün ihtişamını yansıtan diğer bir ayrıntı; "DÜĞÜN PASTANIZ".
Değişik şekillerde hazırlanabilen ve el yapımı değişik motiflerle süslenen pastalar büyüleyici görünürler.Yeniliklerin gerisinde kalmamak için siparişinizi vermeden önce pastacılık sektöründeki gelişmeleri takip etmenizi öneriyoruz. Birbirinden şık ve yaratıcı motif ve süslemeleri görünce sizde şaşıracaksınız. Unutmayın ki pastanız damağa hitap ettiği kadar göze de hitap etmelidir.
Pastanızı düğün mekanınızdan yaptırabileceğiniz gibi, dışarıdan istediğiniz ve sevdiğiniz seçkin bir pastaneden de yaptırabilirsiniz.
 
M

Misafir

Forum Okuru
Düğün Pastanızı Keserken

Düğün pastası, yıllardan beri düğünlerde sembolün ve gösterişin odak noktası olmuştur. Pastanın kesimi de yıllar boyunca geleneklerle günümüze kadar taşınmıştır. Hayatlarını yeni birleştirmiş olan çiftin pastayı keserken ki çekilmiş fotoğrafı, oldukça duygusal bir anlam taşımaktadır.
Düğün pastasını, gelin ve damadın beraber kesmesi bir zorunluluktur. Pastaların yapılış şekilleri basitten karmaşığa hatta israfın rol oynadığı büyük katlı pastalara geldikçe kesim işlemi de aynı ölçüde zorlaşır. Pastayı keserken gelin ve damat birbirlerinden güç alırlar. Bu beraberlik de ortaya hoş bir dayanışmanın görüntüsünü getirir.

Pasta Dekorasyonu

Pasta kesimi, bir düğünün dikkat çeken bölümü olduğu için pastanın dekorasyonu da önemlidir. Çok çeşitli süslemeler yapılmaktadır. Süslemeler pastayı yapan kişinin yaratıcılığı, gelin ve damadın istedikleri ve gelenekler yoluyla gelişir. Örneğin pastanın tepe süsleri o toplumun geleneğine bağlı olarak taze çiçekler, dinsel semboller, gelin ve damat figürlerinden oluşabilir. Pastayı kesme zamanı geldiğinde özel seçilmiş gösterişli bıçaklar ile güzel servis tabakları sahneye çıkar.

Nazik Kesim

Şu ana kadar doğum günü partilerinde, diğer partilerde ve toplantılarda pastayı hep farklı bir şekilde kesmiştiniz. Bu yüzden pasta kesmeye karşı bir yabancılık çekme gibi bir düşünceniz olamaz. Ama unutmayın ki düğün pastası biraz daha farklı. Catering firmanızdan veya pastacınızdan bu nazik kesim için bilgi alabilirsiniz. Eğer pasta dekorasyoncunuz sizin bilmediğiniz bir süsleme şekli üstünde çalışmış ve siz elinize bıçağı aldığınız anda bu süslemeler ile pastanın ezilmesini, dökülmesini istemiyorsanız pastayı kesmeden önce süslemeyle ilgili bilgi edinin. Özenle hazırlanmış pastanın tepesi bu yanlış kesme ile düşebilir bu da hiç iyi olmaz.

Pastacınız büyük olasılıkla size pastayı alt kısmından kesmenizi önerecektir. Pastayı servis bıçağı yerine gerçek bıçakla kesmeniz pasta üzerinde herhangi bir dağılmaya sebep vermeyecektir. Sadece iki ısırışta bitecek bir pasta dilimi kesmeniz gerekir. Bıçağınızla pastanızdan küçük bir parça kesip ilk tadı alabilirsiniz. Ne kadar nazik olursanız o kadar mutlu ve duygusal bir görünüm kazanırsınız.

Kesme Yöntemleri:



Oval Pasta kesimi: Dış köşesinden bir iki santim içeriden kesmeye başlayın. İnce paralelçizgiler halinde kestiğinizde pastanız, her dilimi düzenli olup servise hazır hale gelecektir.

Yuvarlak Pasta kesimi: Pastanızın orta noktasını iyi belirleyin ve dikey olarak iki parçaya bölün. İkinci yatay kesişinizde pastanın orta noktasından bir kere daha geçmeyin yani iki çizgi çakışmasın. Aksi takdirde pastanın orta noktası parçalanacak ve büyük pasta parçaları oluşacaktır.


Çiçek Pasta kesimi: Pastanın orta noktasını büyük dilimlere ayırın dıştaki kısımları ise yuvarlak pastayı kestiğiniz gibi kesin

Altıgen Pasta kesimi:
Köşelerinden büyük çizgiler halinde kesmeye başlayın. Oluşan her üçgeni kısa ve uzun çizgiler halinde simetrik kesin.

Kalp Pasta kesimi: Pastanın yuvarlak kenarlarına kadar gelmeyecek şekilde pastayı yatay ve dikey olarak kesin. Çok kenardan keserseniz pastanız dağılır.

Kare Pasta kesimi: Yatay ve dikey çizgilerle pastanızı köşelere değmeyecek şekilde kesin.

Fotoğraf

Hiç şüphe yok ki pastanın kesiliş anı, bir fotoğrafçının yakalayacağı en önemli pozlardan biridir. Fotoğrafçınıza pastayı keserken gözükmek istediğiniz şekilde bir fotoğraf çekmesini önceden söyleyebilirsiniz. Unutmayın ki eşinizle beraber çektirdiğiniz fotoğraflar arasında pasta başındaki fotoğrafınız önemli bir yere sahiptir.

Katlar ve Dilimler

Elinizdeki bıçağı, eşinizle beraber pastanın üstünden indirdiğiniz anda tecrübeli garsonlar pastayı içeriye alacak ve dilimlenmiş halini misafirlere dağıtmaya başlayacaklardır. Onlar bu konuda profesyoneldir. Arkanıza bakmanıza gerek yok. Çoğu düğünlerde özellikle kalabalık olanlarında gelin ve damat sahte bir pasta keserler, bu pasta gösterişli olup üzerinde her türlü oynanma yapılmıştır. Siz pastanızı keserken içeride gerçek pasta kesilir ve misafirlere dağıtılır. Bu konunun ayrıntılarını Pasta Şefi Martin Lynch ile yapılan ropörtajdan öğrenebilirsiniz.
 

Benzer İçerikler

Üst