Seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem bizi babasız büyüttü sayılır. Babam vefat ettiğinde biz küçüktük ve zorluklarla büyüttü bizi. Hayatını bize adadı kısacası... O zamanlarda da annemin ailesi olsun etraftan olsun anneme "evlen" diye baskı yapıyorlardı. Annem "benim kocaya ihtiyacım yok, çocuklarımın herbiri benim kocam" diyip kestirip atıyordu. Milletin "evlen" dediğini duyduğumda bile canımdan can kopardı o çocuk kalbim cayır cayır yanardı. Bu konuda anneme minnet borçluyuz.
Şimdi büyüdük, her birimiz kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik, annem sayesinde meslek sahibi olduk, hayata en güzel şekilde atıldık...
Annem babamdan ötürü emekli, bankaya emekli maaşını almak için gittiğinde bankadan biri anneme evlilik teklif etmiş. Tabi annem cevabını vermiş ama o gün evde şaka yaparak bizi sinirlendirmeye çalışıyordu. "Size cici baba getireceğim, artık büyüdünüz bende evlenim vs vs... " diye. Şakası bile kötü, biliyoruz şaka yapıyor ama şakada lafı geçmesi bile o kadar sinir bozucu birşeydi ki... O yüzden seni çok iyi anlıyorum.
Biz 5 kardeşiz, annem bizi gerçektende çok zorluklarla büyüttü. Aç kaldığımız günleride bilirim ben... Hani bir laf vardır "saçımı süpürge yaptım" diye, benim annem saçlarınıda canınıda gençliğinide feda etti bize. Evet 5 kardeşiz 4 kız 1 erkek. Kızlardan ikisi evli, biri üniversite mezunu meslek sahibi. Evimizin erkeği (canımın içi paşam) çok şükür oda meslek sahibi ve kendi işyerini kurdu ve kazancı ALLAH herkese nasip etsin ki, çok çok iyi... Ben de keyfimin kahyasıyım
Şuanda hastalığımdan ötürü pofpoflanmaya alışmışım, istediğim olsun diye bekliyorum. "Alışverişe ne zaman çıkalım" diye sorup pinekliyorum
🙂
Rabbime binlerce kez şükürler olsun, hamd olsun...
Şimdi anneme sorsan "evlenmeyi düşünmüyor musun?" diye şu cevabı verir "Ben aç kaldım evlenmedim, çocuklarımın geleceğini düşündüm. Şimdi onların eli ekmek tutuyor, her biri benim güvencem. Kocayı kim ne yapsın, benim 5 tane kocam var zaten" der...
Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum, bak seni çok iyi anlıyorum bunu söylemek kolayda değil. Ama evlenmek benim de annemin hakkıydı, tıpkı senin annenin de hakkı olduğu gibi...
Başka kardeşlerin var mı bilmiyorum ama sen tek sen o kadıncağızda evlenmeyi düşünebilir. Çünkü ilerde sen evleneceksin, peki ya o ne yapacak? Eşin belki kabullenmiyecek onu. Annenin maddi durumu bu konuda çok önemli.
ALLAH hakkınızda hayırlı olanı yapsın.
Babasız büyüyen biri olarak, biliyorum ki babasızlık çok zor. Dilerim ki, babasız büyüyen herkes bizim gibi bir gün hayatı yenmeyi başarır. Asla pes etmeyin, çünkü bu hayatta hep kaybetmek olmuyor, kaybettiğin günleri layıkı ile geçirdiğinde büyük zaferler elde ediyorsun.