TaMaRa Yeni Üye Üye 15 Şubat 2008 #1 Dünyanın en büyük camisi KRAL FAYSAL (THE SHAH FAİSAL MOSQUE) GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİREBİLMİS DÜNYANIN EN BÜYÜK CAMİSİDİR. PAKİSTAN'IN BAŞKENTİ İSLAMABAD'DA BULUNAN CAMİNİN YAPİMİ 1976 YİLİNDA BAŞLAYİP, 1986 YILINDA SONA ERDİ. 5000 METREKARE ALANA SAHİP OLAN CAMİ BİR TÜRK MİMAR OLAN VEDAT DALOKAY TARAFINDAN DİZAYN EDİLDİ. GELENEKSEL CAMİLERİN AKSİNE GÖRÜNÜMÜ COK FARKLI OLAN KRAL FAYSAL, ARAP ÇADIRLARI ŞEKLİNDE VE 4 MİNAREYE SAHİP. CAMİNİN İÇ BÖLGESİNDEKİ DUVARLARDA PAKİSTAN'IN ÜNLÜ SANATÇISI GUL JEE'YE AİT MOZAİKLER BULUNMAKTA. Alinti... Son düzenleme: 12 Mart 2008
KRAL FAYSAL (THE SHAH FAİSAL MOSQUE) GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİREBİLMİS DÜNYANIN EN BÜYÜK CAMİSİDİR. PAKİSTAN'IN BAŞKENTİ İSLAMABAD'DA BULUNAN CAMİNİN YAPİMİ 1976 YİLİNDA BAŞLAYİP, 1986 YILINDA SONA ERDİ. 5000 METREKARE ALANA SAHİP OLAN CAMİ BİR TÜRK MİMAR OLAN VEDAT DALOKAY TARAFINDAN DİZAYN EDİLDİ. GELENEKSEL CAMİLERİN AKSİNE GÖRÜNÜMÜ COK FARKLI OLAN KRAL FAYSAL, ARAP ÇADIRLARI ŞEKLİNDE VE 4 MİNAREYE SAHİP. CAMİNİN İÇ BÖLGESİNDEKİ DUVARLARDA PAKİSTAN'IN ÜNLÜ SANATÇISI GUL JEE'YE AİT MOZAİKLER BULUNMAKTA. Alinti...
Bilge Gökçen Yeni Üye Üye 15 Şubat 2008 #2 Ce: Dünyanın en büyük camisi Gece görüntüsü bilhassa çok güzel, ellerine sağlık canım.
SadmiN ♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥ Yönetici 15 Şubat 2008 #3 Ce: Dünyanın en büyük camisi canım ellerine sağlık muhteşemdi..gece görünüşü hele çok güzeldi..içide çok hoş canım bayıldım..
Ce: Dünyanın en büyük camisi canım ellerine sağlık muhteşemdi..gece görünüşü hele çok güzeldi..içide çok hoş canım bayıldım..
K kördügüm Tatlı ve Çalışkan Melek Üye 15 Şubat 2008 #4 Ce: Dünyanın en büyük camisi Cok güzelmis yaaa insallah birgün gidip de görürüz... emegine saglik canim...
Ce: Dünyanın en büyük camisi Cok güzelmis yaaa insallah birgün gidip de görürüz... emegine saglik canim...
zelal0903 Yeni Üye Üye 15 Şubat 2008 #5 Ce: Dünyanın en büyük camisi cok guzeldi ablacim ellerine saglik
TaMaRa Yeni Üye Üye 15 Şubat 2008 #6 Ce: Dünyanın en büyük camisi rica ed. bencede cok guzelde fakat birsey dikkatimi cekti hic icinde insan yok ,ilk yapildigi zamanmi acaba cekildi bu resimler yoksa kimse gitmiyomu mrk ettim
Ce: Dünyanın en büyük camisi rica ed. bencede cok guzelde fakat birsey dikkatimi cekti hic icinde insan yok ,ilk yapildigi zamanmi acaba cekildi bu resimler yoksa kimse gitmiyomu mrk ettim
zeyna Yeni Üye Üye 15 Şubat 2008 #7 Ce: Dünyanın en büyük camisi görmeyi cok isterdim muhtesem görünüyorlar ellerine saglıkk
esena Aktif Üye Üye 15 Şubat 2008 #8 Ce: Dünyanın en büyük camisi çok güzeller ya gerçekten ellerine sağlık gezip görmek isterdim
TaMaRa Yeni Üye Üye 16 Şubat 2008 #9 Ce: Dünyanın en büyük camisi Rica ed. kizlarr .Bizim ibadet yerlerimiz gercekten insanin ruhuna isliyo ,rahatlatiyo huzur veriyo,baska dinlerin ibadet yerleriyse hep bana ürkütücü,itici ve tuhaf gelmistir ,insanin ruhunu karartacak sekilde
Ce: Dünyanın en büyük camisi Rica ed. kizlarr .Bizim ibadet yerlerimiz gercekten insanin ruhuna isliyo ,rahatlatiyo huzur veriyo,baska dinlerin ibadet yerleriyse hep bana ürkütücü,itici ve tuhaf gelmistir ,insanin ruhunu karartacak sekilde
*GüMüŞ* Yeni Üye Üye 12 Mart 2008 #10 Ce: Dünyanın en büyük camisi çok güzeller keşkem yakından görmek nasip olsa eline sağlık canım.