benımde hamılelık ıyı gıdıyo canımcım,benım ufaklık bana rahatsızlık vermıyo,bende ilk hamıle kalmadan 2 hafta önce mide bulantıs ve acayip mıde yanması olmustu ama suan hıcbır sıkıtım yok allaha şükür,rahatım yaniiiii:laugh:arkadaşlar olmaz dıye düşünmeyin hiç kendınızı ıyı gözlemleyin ben 16 gün önceden belırtılerı yasadım.
2 ve 7 temmuz arsı yumurtlma günlerın canım bu günlerının 1 -2 gün öncesınden baslayın bu günlerın 1-2 gün sonrasına kadar 1 gün ılıskıde bulunun 1 gün bulunmayın
kızlar bide bişey soracam benim evin bahcesinde buyuk havuz var orayı bugun temizletirdim ve doluyo ben şimdi 1,5 aylık hamıleyim girsem bişey olurmu,bide ev dunleks üs kata çok inip cıkıyorum kasıklarımda baskı oluyo bı sorun olurmu acaba:laugh:
sen hamıle olmayasın kız test yaptınmı sen?ben sımdı nısan 30 ve 18 haızrana göre hesapladım 23 hazıran ıle 28 hazıran ıhtımalı en yüksek günler 28 hazran yumurtlama günün canım
şirinecim yüzmek yürüş kadar gebelikte sağlıklı olan birşey benim 25.haftam bitmek üzere 26 ya giriyorum ben bile denize giriyorum... Önemli olan temiz yerleri tercih etmen... Ayrıca sen ve tüm hamiş arkadaşlarımızı https://www.meleklermekani.com/gebelik/129571-hamilelerin-paylasim-alani.html bekleriz...
Ayrıca havuzu değilde deniz tercih etsen daha iyi...
Hamileler Havuza gitmeli mi? İngiliz bilim adamları, havuzların hamilelerde düşüklere ya da doğacak bebekte sakatlığa yola açabileceğini açıkladı. İşte araştırma ve sonuçları...
İngiltere nin başkenti Londra daki Kraliyet Yüksekokulu nda görevli bilim adamları, yüzme havuzlarının anne adaylarında düşük veya sakat doğumlara yol açabileceğini açıkladılar.
Kamuya açık yüzme havuzlarının sularına, temiz tutulabilmeleri amacıyla klor ve benzeri pek çok kimyasal madde katıldığına dikkat çeken bilim adamları, Londra daki 8 havuzdan aldıkları örnekleri incelediklerini ve ceninin gelişmesini olumsuz etkileyebilecek, yüksek oranda kimyasallara rastladıklarını bildirdiler.
Havuz sularında dezenfektan olarak kullanılan trihalometan oranının da çok yüksek bulunduğunu söyleyen bilim adamları, anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkileyen ve düşüklere yol açabilen bu maddenin mümkün olduğunca az kullanılması gerektiğini belirttiler.
Bilim adamları, tüm bu maddelerin kloroformun türevi olduğunu ve bu kimyasalın da kanserojen olarak sınıflandırıldığını hatırlattılar.
Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Dr. Mark Nieuwenhuijsen, anne adaylarına yüzmekten vazgeçmelerini önermediklerini, ancak havuzda kalış süresini iyi ayarlamaları gerektiğini söyledi. Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu tarafından kanserojen olarak nitelendirilen kloroform ve yüzme havuzunda bulunan diğer kimyasalların, ciltten emilerek veya solunum yoluyla vücuda alındığı belirtiliyor.