erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi

erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi
kesme aşı çorbası erişte çorbası erişte nasıl yapılır kesme aşı tarifi
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]KESME ÇORBASI [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MALZEMELER[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1.5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte (ben hazır kullandım)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 baş kuru soğan[/FONT]
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı kıyma
1.5 su bardağı et suyu
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya Erzuruma has tarhın otu
pulbiber, tuz


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]NASIL MI YAPTIM?[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eridikden sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim. Pulbiber, kıyma ve salçayı ekledim ve salça eridikden sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım. Bir taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim. Epeyce kaynadıkdan sonra reyhanını atıp 4-5 dakika daha kaynatıp ocağı kapattım.[/FONT]

Afiyet olsun....
Hayırlı iftarlar.....
[/FONT]
 
Üst