bu konu;diyarbakır tavası,etli tava hakkında bilgiler vermektedir
Melekler bu gün sizlerle yöresel yemeklerimizden olan ,etli tavanın tarifini vermek istiyorum.Bu gün ağırladığım misafirlerim çok beğendi.Yaptığım diğer yemeklere dokunmadılar bile.Yanında acılı turşuyla harika oldu.Tadına doyulmaz,yerken parmaklarınızıda yiyeceğiniz etli tavanın tarifini veriyorum
Etli tava Diğer yemekler yerinde kaldı
Buda en sevdiğim bademli ,kuş üzümlü, çam fıstıklı ,baharatlı pilavım
Malzemeler
1 kg et
1kg domates
10 adet acı siviri biber
yiyebilceğiniz kadar/urfa biberi
tuz
sarımsak
sıvı yağ
Yapılışı
domateslerin kabuklarını soyun ince ince doğrayın.İçine yeşil sivir biberi,1 baş sarımsağı,urfa biberini sıvı yağı karıştırarak harmanlayın.Bu arada bundan önce etinizi urfa biberi tuz ve sıvı yağla yarım saat öncesi terbiyeleyin.En son domateslerin üzerine etinizi döşeyip mahalle fırınına yollayın Afiyet olsun..
çok kötüsünnnn haha gecenin bir vakti midem bayılmışken bu yapılırmı uleee bunların tıpkısının aynılarından istiyorum bende özelliklede o pilava bayıldımmm ellerine sağlıkk