1. Soganlari temizleyip ve basindan altina dogru derince bir kesik atarak kaynar suda 6 dakika hasladim.
2. Kaynattiktan sonra süzgece aldim ve soguttum.
3. Bu arada yemeklik dogranmis sogani sivi yagla birlikte biraz kavurdum ve icine kiymayi attim. Kiymalar kavurulduktan sonra icine salcayi aldim ve baharatlari ekledim ve en son olarakta pirincleride attim ve biraz daha kavurdum ve sogumaya biraktim.
4. Hasladigim soganlari dikkatlice birbirinden ayirdim kat kat ve iclerini bir tatli kasigiyla bu harcla doldurdum ve tekrar kesik tarafini da güzelcene kapatarak soganlari kapattim.
5. Doldurulan soganlari bir tencerenin icine dizdim ve soganin cücüklerinide attim icine ve de bugün 1 su bardagi kadar kaynar suyun icine bir yemek kasigi salca ve tuz ve bir miktar sivi yag koyup erittim ve sogan dolmasinin üzerini gecmeyecek sekilde döktüm ve kisik ateste agir agir pişirdim ALINTIDIR.......