Ev yapımı Yağlama tarifim lavaşla yapılan yağlama tarifi süper kızlar
yağlama hamuru tarifi lavaşlı tarifler yaglama lavaşla yapılan tarifler
Arkadaşlar bu kayseri yöresine ait bi yemek, annem acil durumlarda yapar bunu.
acil nasıl diyeceksiniz hamuru var mayası varr ama inanın annemin en çabuk yaptığı şey bu.
ben bunu ofiste arkadaşlara öğrettim yapıp yiyoruz.
Yufkasına gelince marketlerde satılan 12-24 lavaşlar var onu kullanıyoruz.
Afiyet olsun şimdiden. Malzemeler Hamuru için ılık su un maya tuz
İç malzeme kıyma kuru soğan yeşil biber domates tuz, karabiber, kırmızıbiber , biber salçası sıvıyağ
Sosu için yoğut sarımsak
Yapılışı Ölçü vermedim kişi sayısına göre kendiniz ayarlayın. Önce hamurumuzu yuğurup mayalanmasını bekliyoruz. Sonra hamur mayalanınca bezelere ayırıp lavaş ekmekleri hazırlıyoruz.
Şimdi iç malzemeyi hazırlıyoruz. Önce kıymamızı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuruyuz incecik doğradımız soğanlarımızı ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Yeşil biberleride ekleyip soteliyoruz ve domates ,salça,su ekliyoruz(su malzememizin üzerini kaplıyacak kadar)ve kaynamaya bırakıyoruz on dakika kadar kaynadıktan sonra iç malzememiz hazır.Lavaş ekmeğimizi tepsiye koyup üzerine iç malzemeden sürüyoruz ikinci lavaşıda üzerine koyup tekrar iç malzeme sürüyoruz bu işlem kaçtane istiyorsak o kadar hazırlayana kadar devam ediyoruz.
Bu işlem bitince dörde bölüyoruz ve yanına sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz yağlamamızı büküp sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyoruz .