Evde Simit Ve Puf Böreği Yapmak

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Evde Simit Ve Puf Böreği Yapmak
mayalı simit tarifi mayalı simit mayali tarifi mayasız tarifleri
aa3c4440f8df.jpg



SİMİT TARİFİ
Malzemeler
1 kg. simitlik un
10 gr. yaş maya
15 gr. tuz
su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
simitlik susam (beyaz susamdan daha koyu renkli. )Hazırlanışı:

1- Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun.
2- 30 dakika mayalandırın. Üstünü nemli bezle örtün. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta ince uzun şekilde yuvarlayın. Hamuru halka yapıp birleşme yerini gizleyin.
3- Pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları pekmezli suyun içine batırın ve susamı döktüğünüz kabtaki susamlara bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırının önünden ayrılmamak lazım.




-----------------
PUF BÖREĞİ
9049857da897.jpg

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

içi için
mozerella
maydanoz
kurutulmuş domates

kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
1- Un, tuz ve karbonatı karıştırın.
2- Karışımın içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yapışıyorsa un ekleyin.
3- Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın. Yağ mutlaka kızdırılmış olsun. Eğer içine malzeme koyacaksanız ince şekilde açıp kareler kesin. üçgen kapayacak şekilde malzemeyi koyun ve kapatın. Çatalla kapattığınız yere iz olacak şekilde bastırın. Yine kızgın yağda pişirin.
4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun yağını aldırın. Yanına çay demlemeden yemeyin ..Afiyet olsun.

Not: Kızmamış yağa atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır. Ayrıca yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için bir ekmek parçasını yağın içine atın ve 10 a kadar sayın. pembeleşiyorsa o yağ tamamdır...
 
Geri
Üst