1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Fasülye böreği

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 kg taze fasülye
    2 adet kuru soğan
    5-6 diş sarımsak
    6 tane yumurta
    1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    İsteğe göre pul biber

    HAZIRLANIŞI
    Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur. Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir. Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır. Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
     
Fasülye böreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yumurtali Fasülye

    Yumurtali Fasülye

    Malzemeler yarım kilo taze fasülye bir adet orta boy soğan bir çay bardağı sıvıyağ üç adet yumurta bir çay kaşığı karabiber Yapılışı Fasülyeler yıkanıp kırıldıktan sonra haşlanması için az suya koyup kaynatılır.Pişince suyu süzülür. Soğanlar sıvıyağında kavrulup tuz fasülyeler,karabiber de katılarak on dakika kavrulması için beklenir.yumurtalar da içine kırılarak,isteğe göre...
  2. Fasülye Piyazı

    Fasülye Piyazı

    Malzemeler 1 kahve kaşığı biber Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke 250 gr fasülye 1 tane şeker 3-4 tane soğan Bol maydanoz Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasülyeleri süzünüz. Tencereye koyunuz.Üzerine soğanları çentiniz, suyunu koyup iyice pişiriniz.İneceğine yakın tuz koyup bir iki taşım kaynatınız.Pişince indirip süzünüz.Servis tabağına alınız ve şeker, sirke, zeytinyağı...
  3. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  4. acılı fasülye ezmesi

    acılı fasülye ezmesi

    Malzemeler 1 su bardağı kuru fasulye Bayat ekmek dilimleri 2 tepeleme tatlı kaşığı salça 5 diş sarımsak(dövülmüş) yarım çorba kaşığı zeytinyağı Toz kırmızı biber Tuz kekik 100 gr rende kaşar Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasulyeler haşlanır.Kaşar hariç tüm malzeme özdeşleşene dek karıştırılır. Ekmeklerin üzerine sürülür.Üstüne rende kaşar serpilip,fırında pişirilir.Afiyet olsun..
  5. Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde)

    Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde)

    taze fasulye düdüklüde kaç dakika yeşil fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer düdüklü tencerede taze fasülye düdüklü tencerede dakikada pişer zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü...

Sayfayı Paylaş