Etiketler:
  1. BrAtZ

    BrAtZ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    balıkesir

    firik pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında BrAtZ tarafından paylaşıldı.

    Firik pilavı 1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça),
    * 1 kâse pilâvlık bulgur,
    * 1 kâse firik,
    * 1 yemek kaşığı biber salçası,
    * 1 yemek kaşığı domates salçası,
    * Karabiber ve tuz,
    * 1 su bardağı nohut - zeytinyağı, * Yeterince su.


    Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir.

     
firik pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli pilav

    Mercimekli pilav

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  2. sosisli pilav

    sosisli pilav

    MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 5 adet sosis 100 gr mantar 1 büyük havuç 2-3 tane yeşil soğan 4 yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 100 gr. otlu peynir Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha...
  3. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  4. iç pilav

    iç pilav

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin 40 gr Çam fıstığı 50 gr Soğan 200 gr Kuzu ciğeri 2 bardak Et suyu 1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Yenibahar 40 gr Kuşüzümü 1 demet Dereotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba...
  5. Brüksel Lahanalı Pilav

    Brüksel Lahanalı Pilav

    Malzemeler 200 gr. Brüksel lahanası 2 su bardağı pilavlık kalite pirinç 3 ya da 4 bardak et suyu 40 gr. tereyağı Limonlu sıcak su (pirinci ıslatmak için) Tuz Yapılışı Ön hazırlık olarak, pilavlık pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Sonra, pirinci yıkayıp süzün. Beri yanda, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın. Hepsini ortadan ikiye bölün....

Sayfayı Paylaş