fndık soslu et bohçası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
fndık soslu et bohçası
Malzemeler
1/2 kg
bonfile
200 gr
dana jambon
300 gr
mantar
4 yemek kasigi dövülmüs ceviz
50 gr
kasar peyniri rendesi
2 yemek kasigi tereyagi
1 adet sogan
3 dis
sarimsak
Tuz
1 kase yogurt
Marinat için:
1 adet büyük sogan, zeytinyagi,
tuz
Sos için:
1 adet sogan, 2 dis
sarimsak,
1 adet büyük
domates,
30 gr findik,
tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Bonfileleri iyice döverek inceltin. Sogani rendeleyip suyunu sikin. Biraz zeytinyagi ve tuzla karistirip etleri bekletin. 1 adet sogan ve 3 dis sarimsagi 2 kasik tereyaginda kavurun, tuzunu katip temizlenmis ve yikanmis mantarlari iyice dograyip ilave edin. Suyunu salip tekrar çekene dek pisirin. Jambonlari küçük dograyip, karisima ekleyin, dövülmüs cevizi ekleyin. Soguyunca kasar rendesini ilave edin. Bonfileleri 4 küçük kasenin içine, kenarlari sarkacak sekilde yerlestirin. Hazirladiginiz harci dörde bölün ve kaselerin içine doldurun. Sarkan etleri üstüne sarin. Folyo ile kapatip, 180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Sos için: 1 yemek kasigi tereyaginda küçük dogrnmis sogan ve sarimsaklari kavurun, tuzunu atin. Domateslerin kabuklarini soyup, çekirdeklerini çikarin ve küçük dograyin. Findiklari firinda biraz pembelestirip sosa katin. Pisen etin suyundan da ilave edip biraz pisirin. Servis tabagina eti koyup üzerine sosu dökün. Yaninda yogurt ile servis yapin
 
Geri
Üst