Fransızların Ünlü Tatlısı Nasıl Yapılır
Fransızların En Ünlü Tatlısı
Pots De Creme Tarifi
Sevgili melekler, dünya mutfakları içinde tatlılarıyla
İtalyan mutfağının yeri tartışılmazdır bilirsiniz
Biz de bu sayfamızda
Fransızların En Ünlü Tatlısı olan
Pots De Creme Tarifi ile karşınızdayız.
Fransızların Ünlü Tatlısı Nasıl Yapılır gelin hep birlikte öğrenelim...
Pots De Creme İçin Malzemeler:
2 yumurta
180 gr.kıyılmış bitter çikolata
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı frambuaz püresi
3/4 cup sıcak süt
Pots De Creme Yapılışı:
Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene kadar çırpılır.
Bu arada çikolatalar mikro dalgada eritilir.(Benmari usulü de eritebilirsiniz)
Çırpılmakta olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilir. Bu arada sıcak süt yavaş yavaş eklenir. Eritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır.
Buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.