Hamilelikte Tavuk Yemek İşte araştırma sonucu

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hamilelikte Tavuk Yemek İşte araştırma sonucu

Hamilelikte Tavuk Yemenin Faydaları Burada

Sevgili melekler, hamileyken yenen tavuk eti bebeği koruyor. Hollanda'da yapılan araştırmaya göre, gebelik süresince yenen tavuk eti bebeğin gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Yapılan araştırma çok ilginç bir sonucu ortaya çıkarıyor. Gebelik döneminde tavuk eti tüketen annelerin bebeği daha uslu oluyor!


tavuk-21a.jpg



B12 bebeklerin sağlıklı gelişimi için oldukça önemli bir yer tutuyor. Tavuk etinde bol miktarda bulunan B12 vitamini, bebeklerin daha uslu, akıllı ve az ağlamasını sağlıyor. Araştırmaya katılan dört bine yakın hamile bayan katıldı. Araştırmada, hamilelik boyunca B12 vitamini almayan veya az tüketen kadınların çocuklarının daha asi ve sürekli ağladıkları ortaya çıktı. Bilim adamları, dokuz ay boyunca B12 açısından zengin besinlerin tüketilmesi bebeklerin sinir ve beyin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Hamilelik boyunca tavuk eti ve yumurta tüketilmesinin başta bebeğin gelişimini sağlıyor ve, annenin de sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. B12′ nin bebeklerin gelişimi için oldukça önemli olduğu ve eksikliğinde beyin ve sinir gelişiminde sorun, kulak çınlaması ve hissizlik gibi problemlerin ortaya çıkacağı belirtiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Vallahi bence en iyisini anneannelerimiz babaannelerimiz bilir. Ben büyüklerin tecrübelerine ve deneyimlerine çok güveniyorum. Tabi bu, emziği reçele ya da şekerli suya bandırıp bebeğin ağzına vereceğim anlamına gelmez. Bazı konularda büyüklerimiz bilim adamlarına taş çıkartacak buluşlara imza atmışlar. :D


Rahmetli anneannem, hamileliğim boyunca ayva yememi isterdi çünkü ayva, bebeği gamzeli yaparmış. Şeftaliye dokunmamı istemezdi çünkü şeftaliye dokunursam bebeğin tüylü olacağını söyler dururdu. Annem, hamile kadının inek ciğerine dokunmaması gerektiğini söyler. Teyzem, aynada kendine bak sana benzesin deyip dururdu. E tabi ister istemez etkilendim hepsini uyguladım. Bol bol ayva yedim oğlum gamzeli oldu. :) Artık bunu anneanneme mi borçluyum orasını bilemem ama insan hamileyken fazlasıyla etkileniyor.
 
Hangi tavuk eti arkadaşım :D Bu hormonlu tavuklarlamı bebekler uslu olucak. Belkide aptal oluyorlardır hani o yüzden tepkisiz suskun kalıyorlar :D Organik tavukla dediğiniz mümkün olabilir lakin bu market tavuk ve yumurtalarıyla çocuk olsa olsa aptal olur .
 
Geri
Üst