Gümüş nasıl parlatılır?

Uzman SühaN

Administrator
Gümüş nasıl parlatılır?
gümüş,gümüş parlatma,gümüş temizliği,gümüş nasıl parlatılır

Gümüş güzel, çok yönlü bir metaldir.Çoğumuzun gümüşten mutlaka bir nesnesi vardır.Çay kaşıkları,biblolar, çay tabakları,yemek kaşıkları, servis tepsisi gibi. Gümüş güzel olsa da, özellikle bir süre el değmeden bırakıldığında, kolayca lekelenme eğilimi gösterir. Gümüş nesneler genelde yeşilimsi yada siyah renge döner.Gümüşü temizlemeye kalkışmak konusunda isteksiz olabilirsiniz çünkü yüzeye zarar vermekten endişe duyabilirsiniz , ancak onu ilk günkü gibi ışıltılı tutmak aslında çok kolay.


gümüş temizlik.jpg






Gümüşün faydaları




Gümüş, zaman ve kültür boyunca kullanılan çok sayıda sağlık özelliğine sahiptir. Soğuk ve grip önlenmesinde, yara iyileşmesinde ve cilt bakımında yardımcı olan güçlü bir antimikrobiyal ajandır. Gümüş, eski ve doğal her amaca uygun bir iyileştirici ajandır. Antibiyotikler gibi immun sistemimizden ödün vermeden, bakteriyel enfeksiyonları güvenli ve temiz bir şekilde temizler . Gümüş, strep gibi yaygın boğaz rahatsızlıklarını yok etme yeteneğini göstermiştir .Gümüş, tırnak mantarları da dahil olmak üzere çeşitli mantarları öldürme kabiliyetine sahiptir . Gümüş sedef hastalığı nın tedavisinde de etkilidir.Gümüşün antiviral özellikleri , soğuk algınlığı ile mücadeleye yardımcı olur .Gümüşün anti-mikrobiyal özellikleri astım krizlerini durdurmada umut vericidir .




Gümüş, 20. yüzyılın ortalarında epilepsi, gonore ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmıştır.Kulak enfeksiyonlarına bazen birkaç farklı bakteri türü ve hatta mantar neden olabilir. Bu durumlarda reçeteli ilaçlar, belirli bakterilere karşı çalışmak üzere tasarlandıkları için etkisiz olabilir.Kolloidal gümüş, iltihabı azaltırken deriyi ve doku iyileşmesini uyarır, yani küçük kesikler ve sıyrıklar için mükemmel bir tedavidir.Metal olarak gümüşün yüzyıllar boyunca kültürler boyunca kullanılmış olan önemli sağlık yararları vardır. Gümüş, enfeksiyonlarla savaşan ve soğuk algınlığı ve grip önlenmesinde, yara iyileşmesinde ve daha fazlasında yardımcı olan güçlü bir antimikrobiyal madde olarak kanıtlanmış bir sicile sahiptir.


gümüş parlatma.jpg






Gümüş temizliği


Doğal ürünler ticari gümüş temizleyiciler kadar etkili olabilir. Ancak, herhangi bir hasara yol açmadığından emin olmak için önce seçtiğiniz ürünü daima küçük bir alanda test edin.Kaba temizleme araçları gümüşü çizebileceğinden, yumuşak araçlarla gümüşün temizlenmesi esastır. Gümüşü temizlemek için özel bir gümüş temizlik bezi veya mikrofiber bez kullanın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.Çok sık kullanılan gümüş nadiren kararır. Gümüşü diğer bulaşıklarınızdan ayrı yıkamak iyi bir fikirdir çünkü metal mutfak eşyaları gümüşleri çizebilir ve paslanmaz çelik, gümüşünüzle temas ettiğinde cilaya zarar verebilir.


Yüksek sıcaklıklar ve sert yıkama, gümüş rengini değiştirebilir . Hafif kararma geliştiğinde gümüşünüzü parlatın.Özel olarak formüle edilmiş gümüş cilalar, gümüşün cilalanması için en güvenli seçeneğinizdir. Üreticinin talimatlarını dikkatlice izleyin. Fırçalamadan kaçının yumuşak sünger kullanın.Gümüşü akan suyun altında durulayın.Gümüşü yumuşak, temiz bir bezle tamamen kurulayın.Bazı diş macunları, çok fazla aşındırıcı olan kabartma tozu veya başka maddeler içerir; İz miktarları bile ciddi hasara neden olabilir.


Gümüş takılar nasıl parlatılır?




Gümüşden lekelenmeyi gidermek için özel olarak formüle edilmiş cilalar kullanın. Kabartma tozu, inatçı lekeyi giderebilir, ancak gümüşü hasara uğratma riskiniz vardır. Gümüşünüzü parlatmak istiyorsanız maden suyu kullanın. Asit kirleri öldürür ve gümüşe zarar vermeden parlamasına yardımcı olur.Gümüşü uzun süre saklamanız gerekiyorsa, az miktarda zeytinyağı ile kaplayın. Bu, herhangi bir kararmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Oksijen veya sülfür gümüş ile temas ettiğinde, yüzeye kimyasal olarak yapışır ve gümüşün kirli veya rengi değişmesine neden olur. Gümüş ve gümüş tabak çatal bıçak takımlarının günlük kullanımda lekelenmesi daha az olasıdır. Bu durumda, sadece ılık, sabunlu suda yıkayın ve iyice kurulayın.Gümüş takımlarınızı asla limonla temas ettirmeyin. Limon gümüşün kararmasına neden olabilir. Organik diş macunları gümüşü parlatabilir . Rengin bozulmadığın dan emin olmak için küçük bir alanda test yapın. Kabartama tozu ve su karışımı da gümüş kararmasını gidermektedir.


Yine bu karışımı küçk bir alanda test edin kaplamanın çıkmadığın dan emin olun. Genellikle kullanılan gümüşün lekelenmesi daha az olasıdır. Kullandıktan sonra, limon içermeyen aşındırıcı olmayan bir bulaşık deterjanı ile yıkayın ve hemen kurulayın. Mısır nişastası ve sudan oluşan bir macun gümüşün yeniden yeni görünmesini sağlayacaktır. Nemli bir bezle uygulayın, kurumaya bırakın, sonra tülbent veya bir süngerle hafifçe ovun. Gümüş eşyaları , çekmeceye veya sakladığınız yere birkaç parça tebeşir bırakırsanız parlak kalır . Tebeşir nemi emer, gümüş takımlarınızın lekelenmesini önler.
 
Gümüş, beyaz renkte olan ve ışığın oldukça yansıtıcı olduğu değerli metal bir alaşımdır. En saf haliyle gümüş, günlük ürünlerde kullanılıyor takı, sofra takımı, çay setleri ve diğer ev aletleri gibi . Gümüşlerin çoğu, daha dayanıklı hale getirmek için % 92.5 oranında bir başka metalle birleştirilmiştir, genellikle bakır ile bir araya getirilmiştir. Bununla birlikte, gümüş kararmaya eğilimli hassas bir metaldir. Zamanla kullandığınız ürünlerde kararma görmüşsünüzdür. Bu nednele özel bakım gerektirir.Bir kaseyi ılık suyla doldurun. Gümüşü tamamen kaplayacak kadar suya ihtiyacınız olacak.Deterjanınızı ekleyin. Gümüşü yıkamak için sıvı bir bulaşık deterjanı kullanın. Deterjanın küçük bir miktarını suya dökün ve ellerinizle iyice karıştırın. Tüm gümüş eşyalarınızı kaseye yerleştirin. Eşyalarınızdaki kir ve lekeleri nazikçe temizlemek için yepyeni bir sünger veya yumuşak diş fırçası kullanın. Su lekelerini önlemek için çok uzun süre ıslanmasına izin vermeyin.Her gümüş parçasını tek tek sabunlu su kabından alın. Tüm sabunu durulamak için ılık veya soğuk su kullanın.Tüm suyu kurutmak için kuru bir mikrofiber havlu veya bez kullanın. Mücevher veya gümüş eşyalardaki çatlak ve çatlaklarda gizli su tutumuna dikkat edin. Hala görülebilen lekelenmiş alanları temizlemek için gümüş bir parlatma bezi veya küçük bir mikrofiber bez kullanın.
 
Annemin eski gümüşlerini genelde diş macunuyla parlatırdım. Bazen sigara külü bile kullandığım oldu. Gayet işe yarıyor ve gümüşler ilk günkü gibi parlıyor. Gümüş parlatırken yaptığım en büyük hata gümüşleri cifle ovmamdı. Gümüş takımları komple çizdim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ayrııca günümüzde gümüş parlatmak için ürünler mevcut onlardan tedarik ederek gümüşlerinizi güvenle parlatabilrisiniz
 
Geri
Üst