1. advantur

    advantur Forum Okuru

    güllaç tatlısı nasıl yapılır mmmm :)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında advantur tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 2 buçuk su bardağı toz şeker
    1 paket güllaç
    250 gram dövülmüş ceviz
    Çeyrek çay bardağı gül suyu


    HAZIRLANIŞI :
    Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.

    Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    399
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    paylaşım için sağol
     
  3. SadmiN

    SadmiN ♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.137
    Beğenilen Mesajlar:
    1.159
    Ödül Puanları:
    113
    Konu başlıkları düzenlenmiştir.
     
güllaç tatlısı nasıl yapılır mmmm :) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. güllaç tatlısı tarifi resimli

    güllaç tatlısı tarifi resimli

    Pratik ve kolay bir şekilde Güllaç için tarif MALZEMELER 1 paket güllaç 1 litre süt 400 gr. toz şeker 1 kahve fincanı gül suyu 200 gr. dövülmüş ceviz Yeteri kadar vişne reçeli tanesi HAZIRLANIŞI Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak...
  2. Güllaç Nasıl Yapılır?

    Güllaç Nasıl Yapılır?

    güllaç nasıl yapılır güllaç yufkası nasıl yapılır gullac nasil yapilir yaprağı gullac yufkasi nasil yapilir Birinci Tarif Malzemeler 18 adet güllaç yufkası 8 bardak süt 5 bardak şeker 1 bardak çekilmiş ceviz İsterseniz az da olsa gül suyu 2 adet nar(olgun olsun) HazırlanışıSütü şekeri karıştırın ve kaynatın.Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın.Yarısının ortasına ceviz içi dökün.Kalan...
  3. Balıkesir'in Meşhur Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır ?

    Balıkesir'in Meşhur Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır ?

    höşmerim tatlısı höşmerim tarifi Sevgili melekler, Balıkesir ilimizin en meşhur tatlısı höşmerim tarifi ile karşınızdayız. Balıkesir denince akla gelen höşmerim tatlısı peynirli kendine has bir tattır. Şimdi geçelim tarifimize.. :) Malzemeler 2 Kg süt (pişmemiş olacak) 2 Tane yumurta sarısı 3 Su bardağı şeker 1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda bulabillirsiniz) Yarım su bardağı...
  4. Uğut Tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?

    Uğut Tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?

    uğut tatlısı, uğut tatlısı nedir, uğut tatlısı yapılışı Sevgili melekler, Prof.Dr.Erkan Topuz'un tavsiyesi ugut tatlısı tam bir şifa kaynağı. İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorsa çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesiyle...
  5. Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi

    Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi

    Güllaç ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri.Nişastadan yapılan ince yufka halinde olan ve yapılışı pratik olan güllaç, hafif olmasından ötürü en çok tercih edilen tatlılardan.Hazmı kolay olan Türk tatlarından biri olan güllacın tarifini sizlerle paylaşıcaz.Öncesi diyabet hastaları için , Diyabetik Güllaç Tarifi ni incelemnizi öneriyoruz.Malum ramazan da kendini zorlayıp oruç...

Sayfayı Paylaş