Güveçte Pirzola

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Güveçte Pirzola
guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç
Malzemeler

Bir kilo kuzu pirzola
Bir adet dilimlenmiş limon
On diş sarımsak
Kekik, tane karabiber
Yarım kilo iç bezelye
Birkaç yaprak taze fesleğen
Yarım kilo arpacık soğan
İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri
Yarım kilo yeşil fasulye
Kapak için yarım bardak un, yeterince su
Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak
Zeytinyağı
Bir adet dilimlenmiş portakal






Yapılışı

Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin. Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin. En üste pirzolaları koyun. Birkaç tane karabiber ve kekik atın. Tuzu da ekleyin. Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın. Unla sudan bir küçük hamur edinin. Güvecin üstünü kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin.
Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın. Suyunu atmayın. Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız.
Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin. Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin. Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın
 
Geri
Üst