canım eğer allah korusunki bi problemin varsa hamile kalmak için tek derdin bu olsun.2 tane ilaç veriyolar çatır çatır yumurtluyosun sakın böyle bişeyi kafana takma.hiç regl görmeyenler yada menopoza girenler artık yumurtlamıyo yumurta rezervleri bitmiş olan kişiler.sen regl gören sağlıklı bi bayansın.gecikme yaşadığın ay geç yumurtlamış olabilirsin yada bunun altında yatan başka basit bi neden olabilir.zaten doktora gittiğinde o sana nevar neyok anlatçak.hiç içini çürütme lütfenkızlar sanırım ben yumurtlayamıyorum yaa bakın
Gecikmeler: Aktif cinsel yaşamı olan ve etkin bir korunma yöntemi kullanmayan kadında görülen adet gecikmelerinin en muhtemel nedeni gebeliktir. İkinci muhtemel neden de herhangi bir şekilde o siklusta ovulasyon (yumurtlama) olmaması ve bu nedenle "dökülmenin" gecikmesidir. Düzenli adet gören bir kadında beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan gecikmenin nedeni ise stres, mevsimsel değişiklikler, mekan değişiklikleri olabilir.
Adet gecikmesinin diğer önemli nedenleri arasında aylık ya da üç aylık korunma iğneleri ya da kola uygulanan hormon çubuklarının içinde bulunan hormonların yan etkileri sayılabilir.
tatlım tabi etkiler ama geçen gün anlatmıştım yakı kullanıpta hamile kalan bir arkadaş var diye onun 2 yıl menstüral siklusunun baş ortası ve sonu olmak üzere takip etmiş doktor senin hiç yumurta oluşmuyor demiş ilaç falanda işe yaramamıştı, bir de sen asla anne olamazsın demiş abla da diyo başkasından çaldım sanar bebişlerimi diye ben o doktora bir daha gitmedimzaten yumurta tembelliği vardı bende yakışıklım yumurta tembelliği gebelik için zor bi durum mu bütün tembelliklerde beni bulmuş yaagöz tembelliği var yumurta tambelliği var bağırsak tembelliği var eee ben zaten başlı başına bir tembelim
alemsin yaa tembel tenekeeeee🙂yumurta tambelliği gebeliği geciktirici bi durum sadece.yumurtalar geç büyüuo geç çatlıyo yada az büyüyo oyüzdende hiç çatlamıyo ilişki yaşandığında dolayısiyle spermle yumurta karşılaşmıyo ve gebelik olmuyo.ama takibe gidiceksinya işte ozaman herşey halloluyo bende öyle oldu.klomenle büyütüyolar iğneylede çatlatıyolar hooop herşey hazır🙂zaten yumurta tembelliği vardı bende yakışıklım yumurta tembelliği gebelik için zor bi durum mu bütün tembelliklerde beni bulmuş yaagöz tembelliği var yumurta tambelliği var bağırsak tembelliği var eee ben zaten başlı başına bir tembelim
Valla defnem Allah isterse olur mu olur yani kısmet ama ben akşama kesin alıyorum ve yapıyorum sonucu olumlu olumsuz yazıyorum çıkmazsa hiç üzülmem zaten beklediğim bişey değil ama çıkarsa size baklava ısmarlarım hee
offfffffffff ne yapcam ben yaa
ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR
Adet söktürücü diye adlandırılan ilaçlar (haplar, tabletler, iğneler) kadın hastalıkları ile ilgili en sık kullanılan ilaçlardır ve çoğu kadın en az bir kere kullanmıştır. Bu ilaçların bu kadar yaygın kullanılmasına rağmen öncelikle şunu belirtmek gerekir ki asla doktor denetimi altında olmadan kullanılmaları gereken ilaçlardır. Bunlar hormon içeren ilaçlardır ve bu nedenle doktor denetimi altında olmadan yanlış kullanımlar adet düzensizliği başta olmak üzere bir takım problemelre yol açabilirler.
Adet (regl) söktürücü ilaçlar sadece progesteron (gestagen) hormonu içeren ilaçlardır. Bazı durularda östrojen ve progesteron hormonu içeren ilaçlar da adet söktürücü olarak kullanılırlar.
Adet söktürücü ilaçlar nasıl etki eder?
Adet söktürücü ilaçların etki mekanizması kadının normal adet düzenini taklit etmesine dayanır. Kadınların adet döngülerinin ilk yarısında östrojen hormonu, ikinci yarısında progesteron hormonu baskındır. İkinci yarıda artan bu progesteron hormonunun azalması (progesteron çekilmesi) sonucunda adet kanaması başlar. adet söktürücü ilaçlar da aynen bu durumu taklit eder, önce progesteron verilir daha sonra ilaç kesildiğinde progesteron azalır ve kanama olur. Adet kanaması genellikle ilaç kesildikten 3-5 gün sonra başlar. Bazen 1 hafta - 10 günü bulabilir adetin başlaması.
Adet söktürücü ilaçlar kullanılırken hamilelik şüphesinin kesinlikle olmaması gerekir çünkü bu ilaçların çoğu hamilelik sırasında kullanılmayan ilaçlardır. Bazı progesteron içeren ilaçlar hem adet söktürücü olarak hem de gebelik de bazı durumların tedavisinde kullanılırlar.
Sonuç olarak adet söktürücü ilaçlar diğer ilaçlar gibi asla doktor kontrolü altında olmadan kullanılmamalıdır, bunların kullanım zamanı ve dozu önemlidir. Her adet gecikmesi adet söktürücü kullanılmasını gerektirmez. Bazı adet gecikmelerinde başka ilaçların kullanılması gerekebilir ve adet söktürücü ilaçlar bu durumda faydadan çok zarar getirebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?