Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    hamsili pilav tarifi

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    hamsili pilav
    Malzemeler
    500 gr Baldo Pirinç
    800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
    100 gr Tereyağı
    1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
    1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
    1 Soğan

    1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu
    1 Dal Maydanoz
    1 Dal Dereotu
    1 Dal Taze Nane
    Tuz, Karabiber, Yenibahar


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
    Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
    Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.


     
hamsili pilav tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Köfteli Zümrüt Pilavı tarifi

    Köfteli Zümrüt Pilavı tarifi

    Köfteli Zümrüt Pilavı MALZEMELER Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan Yarım kg ıspanak Köfte için: 300 gram az yağlı köftelik kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı köfte baharatı 2 dilim bayat ekmek içi Tuz Pilav için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 adet tavuk suyu tableti 3 su bardağı sıcak su...
  2. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...
  3. hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav HAMSİLİ PİLAV Malzemeler ; 6 kişi için Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın. Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın...
  4. Cevizli köfteli pilav tarifi

    Cevizli köfteli pilav tarifi

    Malzemeler 2 Su bardaðý Amerikan Pirinci 3,5 Su bardaðý sýcak su 2 büyük kuru soðan 5 çarliston biber 1 demet maydonoz 1 yemek kaþýðý dolusu domates salçasý 1 tatlý kaþýðý biber salçasý 6 yemek kaþýðý mýsýrözü yaðý 1 tatlý kaþýðý nane, 1 tatlý kaþýðý þeker, 1tatlý kaþýðý dolusu tuz 150 gr yaðsýz kýyma 75 gr ceviz 150 gr yaðsýz kýymadan fýndýk büyüklüðünde minik top köfteler...
  5. Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay )

    Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay )

    pilav hatay yemek tarifleri köylü pilavı yöresel pilav tarifleri hatay pilavı melek Değişik yemekleri denemeyi severim.Pilavda sofraların olmazsa olmazlarınddan olunca bir de bu tarifi deneyim dedim.Sonuçta mükemmel bir pilav yedik:)Deneyin ,afiyetle yiyin:) MALZEMELER 1 adet patlıcan 1 su bardağı pirinç 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu 1 adet küçük...

Sayfayı Paylaş