hastanede neler beklıyor sizi

melegim

Yeni Üye
Üye
hastanede neler beklıyor sizi
Hastaneye geldiğinizde öncelikle hekiminiz tarafından muayene edilmek için doğumhaneye alınacaksınız. Ağrılarınızın sıklığı da bu arad


a değerlendirilecektir.

"Tuşe" adı verilen bu muayene çok önemlidir: Elle yapılan bu muayenede rahim ağzının ne kadar açıldığı ve kısaldığı, yumuşaklığı, gelen kısmın bebeğin başı mı olduğu ve hangi pozisyonda olduğu, su kesesinin açılıp açılmadığı gibi noktalar araştırılır. Ayrıca daha önce yapılmadıysa doğum kanalı da muayene edilerek normal doğuma engel bir durum olup olmadığı, yani kemik yapının (çatının) özellikleri değerlendirilir.

Bu muayenenin hemen ardından bebeğin kalp atımları ile rahim kasılmaları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla kardiyotokografik inceleme yapılacaktır.

Bu muayeneler sonucunda doktorunuz aslında gerçek doğumun henüz başlamadığını düşünürse ve bebeğin değerlendirilmesinde de sonuç normalse sizi tekrar evinize geri gönderebilir.
Bu sizin gereksiz yere saattlerce hastanede kalmamanız için verilecek bir karardır. Özellikle ilk doğum yapacaklarda doğum ağrıları aslında başlamasa da anne adayı tarafından başladı zannedilebilir.

Bulgular gerçek doğumun başladığını gösteriyorsa artık doğuma kadar hastanedesiniz demektir.
Doğumhane kıyafetinizi giyip odanıza ve yatağınıza geçebilirsiniz..

Hekiminiz eğer gerekli görürse kan ve idrar tahlili isteyecektir.

Şimdi sıra doğuma hazırlığın önemli bir aşaması olan lavmana geldi. Lavman, barsakta biriken dışkının dışarı atılmasını sağlar. Bunun önemi büyüktür, zira doğumun ikinci evresinde ıkınmalar esnasında istemeden dışkı dışarı çıkıp ortamın hijyenini bozabilir ve bebeğin başına bulaşabilir. Ayrıca lavmanın doğumu hızlandırıcı özelliği de vardır.

Eğer isterseniz ve suyunuz henüz gelmemişse ağrılar süresince odada veya koridorda dolaşmanızda bir sakınca yoktur.

Genellikle acil durumlar da düşünülerek anne adayının bu dönemde gıda almasını ve özellikle de katı gıda almasını biz hekimler istemeyiz. Çünkü sezeryan ihtimali ortaya çıktığında midenin boş olması önemlidir. Eğer doğum öncesi dönem uzun sürerse ve bitkin düşerseniz hekiminiz size şekerli su içeren serum takılmasını isteyecektir.

Bu arada kasılmalarınız esnasında derin nefes alıp vermeniz bebeğe giden oksijen miktarını artıracak ve ağrıları daha hafif hissetmenize yardımcı olacaktır.

Hekiminiz doğumun ilerleyişine göre sizi 15 dakika ile 1 saat arasında değişen sıklıklarda muayene edecek ve doğumun ilerleyişini değerlendirecektir...
 
Geri
Üst