Mersin ilinin en meşhur yiyeceği şüphesiz ki tantunidir.Herkes bu tantuni nedir diye merak edebilir diye sizlere tarifini veriyorum.Tadanlar yemiyenler çok şey kaçırmıştır diyebilirim.Eğer günün birinde Mersin'e yolunuz düşerse Göksel tantuniye uğramadan gitmeyin hele başka yerde sakın olaki tantuni yerseniz ben tantuni yedim demeyin buda benden size tavsiye kızlar
Tatlım ya yaprak tantunide güzeldir ama şunu biliyormusun bilmiyorum ama Göksel tantuni bizim şahsi dostumuzdur ve tantuniyi ilk icat eden kişilerdir.Bunlar normalde araplar ve tantuni arapçada ekmek arası demekmiş.Acıktım dedikleri zaman tantuni yap gitsin yani ekmek arası birşeyler yap gitsin anlamına gelen tantuniyi derlermiş bunu bize Göksel tantuninin sahibi anlattı gerçektende gittiğiniz zaman Mersin'e gelen tüm sanatçıların resimlerini duvarlarda görürsünüz Mersin'e gelipte Göksel'e uğrayıp tantuni yemeden giden sanatçı yoktur diyebilirim🙂Yirim ben bu Tantuniyi yawwww 😀 off canim cetki...Mersinde en güzel tantuni carsidakidir Yaprak tantuni
Tatlım ya yaprak tantunide güzeldir ama şunu biliyormusun bilmiyorum ama Göksel tantuni bizim şahsi dostumuzdur ve tantuniyi ilk icat eden kişilerdir.Bunlar normalde araplar ve tantuni arapçada ekmek arası demekmiş.Acıktım dedikleri zaman tantuni yap gitsin yani ekmek arası birşeyler yap gitsin anlamına gelen tantuniyi derlermiş bunu bize Göksel tantuninin sahibi anlattı gerçektende gittiğiniz zaman Mersin'e gelen tüm sanatçıların resimlerini duvarlarda görürsünüz Mersin'e gelipte Göksel'e uğrayıp tantuni yemeden giden sanatçı yoktur diyebilirim🙂
Aaaa Şule'm sendemi Malatyalısın 🙂ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi)
Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri olan analı kızlı köfte yapımı oldukça uğraştırıcı fakat lezzetide bir o kadar özeldir.
MALZEMELER
400 gr.yağsız et
1 su bardağı ince bulgur(simit)
4 su bardağı orta bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ
300 gr.orta yağlı kıyma
6 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
tuz karabiber
kimyon,yenibahar,
pulbiber
KÖFTENİN SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt.sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
Aaaa Şule'm sendemi Malatyalısın 🙂
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?