Hicaz pilavı

PaSikA

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hicaz pilavı
=Malzemeler=

400 gr. kuşbaşı koyun eti
200 gr. margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan
Tuz


=Hazırlanışı=

Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.
75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Etlerle birlikte servis yapın.Afiyet olsun.
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
820
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
750
*MeleK*
Cennet-ul Meva
Cevaplar
0
Görüntüleme
699
Cennet-ul Meva
Cennet-ul Meva
kaprisli
Cevaplar
2
Görüntüleme
817
P
Bilge Gökçen
Cevaplar
0
Görüntüleme
697
Bilge Gökçen
Bilge Gökçen
Üst