Hücresel Estetik Tedavi Yöntemi

M

Misafir

Forum Okuru
Hücresel Estetik Tedavi Yöntemi
Tamamen doğal olan bu yöntemle derin kırışıklıklar 6-8 ay süreyle yok edilebiliyor. Cellest’ten Op. Dr. Tunç Tiryaki ile estetikte son uygulamaları konuştuk.

Hücresel tedavi nedir?
Cilt altında kalojen ve elastin liflerinin azalmasıyla yüz çizgileri oluşuyor. Derinin dermis denilen derin tabakası zamanla inceliyor, buradaki cildi yenileme hücrelerinin (fabrika hücreleri) sayısı azalıyor. Hücre tedavisinde, derinin içindeki fabrika hücreleri (yani cildi yenileyen hücreleri) alıp laboratuvar ortamında çoğalttıktan sonra gerekli bölgeye enjekte ediyoruz. Bu hücreler cildi yenilemeye yardımcı oluyor.

Söz konusu deri vücudun herhangi bir yerinden alınabiliyor mu?
Genellikle derinin az güneş görmüş ve az yıpranmış bölgesinden hücre alıyoruz. Kulak arkası hem operasyonun kolaylığı hem de yaranın gizlenmesi açısından uygun. Buradan alınan hücreler laboratuvar ortamında 3 hafta boyunca özel koşullarda ortalama 30 milyon hücre olana kadar çoğaltılıyor ve kırışıklıkların olduğu bölgelere enjekte ediliyor.

Sadece kırışıkları mı yok ediyor?

Bu yöntem yüzdeki derinleşmiş çizgileri, oluşan boşlukları doldurmak için kullanılıyor. Derin çizgileri canlı malzeme üreten hücrelerinizle dolduruyorsunuz, üstüne üstlük bu hücreler orada dolgu malzemesi üretmeye başlıyorlar. Yani canlı bir tamir sistemi enjekte etmiş oluyorsunuz.

Hücreler başka şekillerde de kullanılıyor mu?
İkinci kullanma yöntemi daha çok fibroterapi diye tarif ediliyor. Bu yöntemde fabrika hücreleri yüzün her tarafına iğne ile ekiliyor. Dolayısıyla cildin kendisini yenileme kapasitesini artırmış oluyoruz.

Bu yöntemler estetik ameliyatlara alternatif olarak düşünülebilir mi?
Bu iki yöntem cerrahi yöntemlerin alternatifi olamaz. Orta yaşlı, 35-50 yaş arasındaki hastalarda kullanılıyor. Eğer belli yerlerde çok derin çizgiler varsa bu yöntemlerle onları doldurmayı tercih ediyoruz. Bu da hem deriyi kalınlaştırıyor, hem de derinin kolojen üretimini arttırıyor. Buradaki genç hücreleri çoğaltıyoruz. Kırışıklıkların dolmasının yanı sıra zamanla artan bir iyileşme ve oluşacak kırışıklıkların önlenmesi hedefleniyor. Bu bir çeşit gençlik ve zamanı durdurma aşısı olarak yorumlanabilir.

İşlem nasıl yapılıyor?
Sadece 5-10 dakikalık bir işlem. Kulak arkasını iğneyle uyuşturuyoruz ve çok küçük bir deri parçası alıyoruz. Daha sonra o bölgeye küçük bir klips takıyoruz. Hasta normal hayatına dönüyor. Duşunu alıyor, sporunu yapıyor, işine gidiyor. Hiçbir kızarma ya da morluk oluşmuyor. Hastadan aldığımız parça özel bir sıvı içinde laboratuvara gönderiliyor. Burada çoğaltılıyor. Üç hafta sonra hastayı kliniğimize ikinci kez çağırıp hücreleri enjekte ediyoruz. [Forumdan Yararlanmak İçin Lütfen Buraya Tıklayınız..]

Yaşlanmaya karşı alternatif çözümler

Kök hücre nakli
Son yıllarda Türkiye’de de kullanılan kök hücre nakli ile yüzdeki yaşlanma etkileri geciktirilebiliyor. Yüzde yaşlanmayla birlikte yağ dokusu kaybı olduğu için buralara kök hücre nakli yapılıyor. Yalnızca yüzün kalitesi değil kan dolaşımı da düzeliyor. Mesela 35 yaşındaki bir kişini yağ hücreleri alınıp eksi 86 derecede donduruluyor. Beş yıl sonra bu hücreler yüze nakledildiğinde kişi 40 yaşında olmasına rağmen 35 yaşındaki hücreleri ekmiş oluyorsunuz. Bu Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan bir yöntem.

Yanıklar için Recell
Yüz ve vücut pigment eksiklikleri Recell adı verilen hücre spreyi yöntemi ile tedavi ediliyor. Akut yanıklı bölgeler başka bir bölgeden alınan hücrelerin sprey haline getirilmesi ile tedavi ediliyor. Böylece deri hücreleri yenileniyor. Deriye rengini veren hücreleri çoğaltılarak cilt lekeleri azalıyor.

Kalça ataşlama
Popo vücuttaki en zor bölgelerden bir tanesi. Son zamanlarda gitgide popüler olan ataşlamada ise gluteal kas dediğimiz kalça kası kalça kemiğine elastik bir iplik ile tutturuluyor ve kendi üstüne toparlanıyor. Bu uygulama da meme ataşlaması gibi hastane şartlarında hafifçe uyku halinde yapılıyor. Sabah gelen hasta ameliyathane koşullarında hafifçe uyutuluyor, bölge önceden işaretlenen yüksekliğe 3 noktadan ataşlanıyor ve bir flaster ile destekleniyor. Geride herhangi bir iz kalmamakta zira bu ugulama da iğne ile yapılmakta. Genellikle sonucu daha kalıcı kılmak için hafif bir liposuction da uygulamaya ekleniyor.

Meme ataşlama
Bu operasyon hastane şartlarında hafifçe uyku halinde yapılıyor. İki 3 santimlik sarkmalarda bu yöntem kullanılabiliyor. Meme, ucundan itibaren sıra ile 3 adet ataş halkaya alınıyor. Bu halkalar önce sıra ile yukarı doğru birbirine asılıyor. Sonra tüm meme köprücük kemiği çevresinden dönen bir halkaya asılıyor. İğne ile yapıyan operasyonun ardından hasta aynı gün eve dönüyor, 2 gün sonra işine başlayabiliyor. Bu yöntemin avantajı hiç iz bırakmadan asmanın gerçekleştirilebilmesi. Dejavantajı ise sınırlı bir endikasyon alanı olması.

Vatan
 
Geri
Üst