İç Pilavlı Tavuk

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İç Pilavlı Tavuk
fırında pilavlı tavuk iç pilavlı tavuk içli nasıl doldurulur fırında iç bütün
Kullanılacak Malzemeler
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yenibahar
100 gram dolmalık üzüm
100 gram dolmalık fıstık
1 bütün tavuk (irice)
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 fırın poşeti



Hazırlanma Şekli

Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur. Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
 
Geri
Üst