500 gr kıyma 4 adet kuru soğan 1 kahve fincanı ceviz içi Pul biber,kımyon,karabıber Tuz Köftesi İçin: 600 gr köftelik bulgur 1 su bardağı un 1 yumurta 2 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşık biber salçası Tuz
Yapılışı
Kıymayı tavada kavurun (yağsız olarak) . Soğanları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun. Pul biber ve cevizi de ilave edip kavurmaya devam edin. kıymaya karıştırın. Bulgurun üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve 5 dk şişmesini bekleyin. İçine 1 kaşık biber salçasını ve tuzunu ekleyip sıcakken yoğurun.Unu ve yumurtayı da ilave edip güzelce yoğurun. 5 dk dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Baş ve işaret parmağınızın yardımıyla köfteleri oyun , oyduktan sonra içlerini kıymayla doldurup kapatın. 20 dk buzdolabında dınlendırın.sonra bır tencere içinde 10 dk hhaşlayın,sonra kızgın yağda kızartın … Afiyet olsun…