Pazarlarda ve organik gıda marketlerinde sıkça gördüğümüz, belki dönüp yüzüne bile bakmadığımız, birçoğumuzun tadını dahi bilmediği iğdeden bahsetmek istiyoruz sizlere melekler 🙂 Bu mucize meyvenin birçok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyor muydunuz ? Makalemide iğdenin faydalarından ve rahatsızlıklara karşı nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz sizlere...
İdrar Tutamama: İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara etkili olur.
Bağırsak Bozukluğu: İğde meyvesi yenmeye devam edilir. İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
Zihin Açıcı: İğde çiçeği koklamak zihni açar
Kusma: İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler.
Öksürük: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
Egzama: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
– İğde İğde meyvesi kabızlık yapar. Telafisi: 1 çay bardağı sıcak bal şerbeti içilir. İlkbaharda açan iğde çiçekleri hertarafa kokusu dağılır. Meyvesi vitamin ve besin bakımından güçlüdür. Kışın çerez olarak iğdeyi deneyin. İçindekiler:Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen