işinize yarıyacak bilgiler

melegim

Yeni Üye
Üye
işinize yarıyacak bilgiler
Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküviler için

Küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.

Açılmakta direnen cam kavanozlar için

Altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

Alabalığın dağılmaması için

Pişirmeden önce una bulamadan süte batırın.

Armutu saklarken

Sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz.

Bal nasıl saklanır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.

Balık alırken

Taze balık hafif bir deniz kokusu yayar. Eti sıkıdır. Pulları yapışmıştır. Gözleri canlı, solungaçları kırmızıdır.

Balık kızartırken

Unu etrafa saçmamak için derin bir kaba un koyup burda unlayın. Böylece balıkların unları etrafa saçılmaz ve daha çabuk unlanırlar.

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz

Temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.

Başarılı omletin sırrı

İyi bir omlet yapmanın ilk kuralı, hiçbir zaman 6'dan fazla yumurta kullanmamanızdır. Pişirirken de daima gazlı ocak tercih etmeli, elektrikli ocak kullanmamalısınız.

dün canım olan yarın düşmanım olmaz benim yaşananların hatrı hep saklı kalır,hatırları hep sorulur,selamları hep alınır
sildiklerim vardır bir de...
onlar yanlışlarım ve pişmanlıklarımdır adları anılmaz hatırları sorulmaz
vicdanla birlikte şeref ararım ben sevdiklerimde her zaman doğru değildir elbet seçimlerim ...
 
Geri
Üst