Ispanaklı Piliç Sarması

Ispanaklı Piliç Sarması
Malzemeler

2 Adet piliç göğsü
1 Adet soğan
250 gr ıspanak
1 Adet havuç (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı margarin
3-4 Çorba kaşığı un
3-4 Çorba kaşığı galeta unu
1 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı

  • Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın
  • Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun
  • Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın
  • Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın
  • Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin
  • Piliç göğsünü rulo yaparak sarın
  • Kürdanla iki ucunu birleştirin
  • Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın
  • Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap
 
Üst