Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.451
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    İstanbul'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Bakla fava
    Malzemeler :
    250 gr. iç bakla
    1 adet küçük boy havuç
    2 diş sarımsak
    1 adet küçük soğan
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1/2 demet dereotu
    1 adet limon
    Hazırlanışı: baklalar iyice yıkanır ve tencereye alınır. Doğranmış havuç, sarımsak ve soğan ilave edilir. Karışımı 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükler bir kevgir yardımı ile alınır. Zeytinyağı ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Çırpma teli ile püre haline gelene kadar sık sık karıştırılır. doğranmış dereotu eklenir. Suyunu çektikten sonra püre haline gelen karışım yayvan bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır. Kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis edilir.

    Lakerda
    Malzemeler:
    1 kg. torik veya palamut
    Tuz
    Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve buzlu suda 24 saat bekletilir. Sudan çıkarılan balıklar iyice temizlendikten sonra tekrar buzlu ve tuzlu suda bekletilir. Her gün yeniden temizlenir ve bu işlem 4 gün boyunca tekrarlanır. En sonunda balıklar sudan çıkarılır ve iyice kurulanır. Cam veya teneke kaplara üzerine bol tuz dökülerek yerleştirilir. Yeneceği zaman ince dilimler halinde kesilerek servis edilir.

    Beyinli Beykoz kebabı
    Malzemeler:
    500 gr. parça et
    4 adet kuzu beyni
    2 yemek kaşığı margarin
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet patates
    tuz karabiber
    Hazırlanışı: Beyinler sirkeli suda haşlanır ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Yağda etle birlikte kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirilir. Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır. Havuç ve patatesler doğranır. Kaynamakta olan etin üzerine tuz ve karabiber ile birlikte ilave edilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra doğranmış beyinler, etlerin üzerine serpiştirilir ve birkaç dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    beykozluyum fakat o yemeği hayatta yemem :D
     
İstanbul'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enfes yemek tarifi

    enfes yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=-OTU_xxLNNI
  2. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  3. "İnsanlık" Yemek Tarifi

    "İnsanlık" Yemek Tarifi

    insanlık yemek tarifi insanlık yemeği "İnsanlık" Yemek Tarifi Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın, Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın, Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ilim ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat...
  4. Yemek tarifi yarışması

    Yemek tarifi yarışması

    kızlar yemek tarifi yarışması gördüm facebookta nutrismart diye bi sayfada. dengeli sağlıklı yemek tarifi yolluyoruz sonra birinciye 1 aylık bedava diyetisyen var:) diyetisyen dedim mi kaçırmam tabi :)) burdan bakılıyor. valla ben akşam yolluyorum tarifimi sebzeli mebzeli :)) Nutrismart Becerikli Kadın / Bekar Erkek Dengeli Yemek Tarifi Yarışması! | Facebook
  5. Kolay Aparatif Yemek Tarifleri

    Kolay Aparatif Yemek Tarifleri

    Kolay Aparatif Yemek Tarifleri istiyorum aparatif yemeklere bayılıyorum birde çeşitlerimi arttırsam tam olacak :)

Sayfayı Paylaş