1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.296
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    İstanbul'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Bakla fava Malzemeler :
    250 gr. iç bakla
    1 adet küçük boy havuç
    2 diş sarımsak
    1 adet küçük soğan
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1/2 demet dereotu
    1 adet limon
    Hazırlanışı: baklalar iyice yıkanır ve tencereye alınır. Doğranmış havuç, sarımsak ve soğan ilave edilir. Karışımı 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükler bir kevgir yardımı ile alınır. Zeytinyağı ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Çırpma teli ile püre haline gelene kadar sık sık karıştırılır. doğranmış dereotu eklenir. Suyunu çektikten sonra püre haline gelen karışım yayvan bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır. Kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis edilir.

    Lakerda
    Malzemeler:
    1 kg. torik veya palamut
    Tuz
    Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve buzlu suda 24 saat bekletilir. Sudan çıkarılan balıklar iyice temizlendikten sonra tekrar buzlu ve tuzlu suda bekletilir. Her gün yeniden temizlenir ve bu işlem 4 gün boyunca tekrarlanır. En sonunda balıklar sudan çıkarılır ve iyice kurulanır. Cam veya teneke kaplara üzerine bol tuz dökülerek yerleştirilir. Yeneceği zaman ince dilimler halinde kesilerek servis edilir.

    Beyinli Beykoz kebabı
    Malzemeler:
    500 gr. parça et
    4 adet kuzu beyni
    2 yemek kaşığı margarin
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet patates
    tuz karabiber
    Hazırlanışı: Beyinler sirkeli suda haşlanır ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Yağda etle birlikte kavrulur. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirilir. Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır. Havuç ve patatesler doğranır. Kaynamakta olan etin üzerine tuz ve karabiber ile birlikte ilave edilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra doğranmış beyinler, etlerin üzerine serpiştirilir ve birkaç dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.


     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    beykozluyum fakat o yemeği hayatta yemem :D
     
İstanbul'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Giresun'dan Yemek Tarifleri

    Giresun'dan Yemek Tarifleri

    giresun yemekleri tarifleri giresun yemek tarifleri yemekleri isimleri Giresun'dan Yemek Tarifleri Isırganotu çorbası Malzemeler: 250 gr. ısırganotu 1 adet büyük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 2 kahve fincanı su 2 kahve fincanı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: İncecik...
  2. Yozgat'dan Yemek Tarifleri

    Yozgat'dan Yemek Tarifleri

    yozgat yemek tarifleri yozgat yemekleri yozgata ait yemekler yöresine ait yemekler yemekleri tarifi ARABAŞI Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuz Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuz,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Miktar Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç...
  3. Aksaray'dan Yemek Tarifleri

    Aksaray'dan Yemek Tarifleri

    aksaray yemekleri aksaraya ait yemekler aksarayın yemekleri aksaraya ait yemek tarifleri aksaray yöresine yemekler Bamya Çorbası Malzemeler: 250 gr. bamya, 200 gr. et, 1 adet soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 limon Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar...
  4. Ağrı'dan Yemek Tarifleri

    Ağrı'dan Yemek Tarifleri

    oğlak eti yemekleri oğlak eti nasıl pişirilir yemek tarifleri yemekleri fırında tarifi Gosteberg Buğulama Malzemeler: Genç kuzu veya oğlak eti Tereyağı Salça Gosteberg adı verilen dağ otu Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine...
  5. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
Etiketler:

Sayfayı Paylaş