İşverene İlan Tavsiyeleri

M

Misafir

Forum Okuru
İşverene İlan Tavsiyeleri
İşverene İlan Tavsiyeleri
İyi bir ilan, aday seçiminde harcanacak zaman ve paradan büyük tasarruflar sağlar.
Etkisiz ilanlar pozisyona uygun olamayan çok sayıda başvuru alımına sebep olacağından başvuruların incelenmesi ve ayıklanması değerli zamanınızı alacaktır.
Bir ilanın etkisiz olması genel olarak aşağıdaki 10 sebepten kaynaklanmaktadır;
1) Çoğu ilanlar gereğinden uzun ve gazetelerde yayınlandığından pahalıdır,Bu tür ilanlar çok geniş bir kitleye hitap ettiğinden çok sayıda uygun olmayan gereksiz başvuru alınmasına neden olur.
2) İlanlarda ulaşılması çok zor tecrübe ve eğitim kriterleri istenmektedir.
3) Çok kısa ilanlar iş ve aday niteliklerini yeterince ifade edemediğinden karmaşık ve anlaşılmazdır.
4) İlanlarda uçuk soyut kavramlar kullanılmaktadır.( örneğin; Müşteri memnuniyetine önem veren, çalışırken eğlenen, kendinden motiveli, mükemmel problem çözme yeteneği olan, analitik düşünen, enerjik, yüksek morale sahip, mükemmelci gibi...)
5) İlanlarda çok sayıda fiil ve sıfat kullanılmaktadır.
6) İlanlarda ücret aralığından bahsedilmemektedir.
7) İlanlarda hatalı pozisyon başlığı kullanılmaktadır.
8) Teknik bilgisi olmayan İnsan kaynakları yöneticisi veya çalışanları roman tarzında iş ilanları hazırlayabileceklerinden ilan metinlerin son durumundan ilgili birimlerin onayı alınmamaktadır.
9) İlanlarda uygun olmayan kelimeler ve cümleler kullanılmaktadır.
10) İlan veren şirketinin ilanda tanıtımın yetersiz olması.​
İyi bir ilan daha iyi adayların başvurmasını sağlar,
Bu nedenle aşağıdaki tavsiyelerin dikkate alınması gereksiz başvurular ve mülakat maliyetlerini azaltacaktır.
Ayrıca mülakat maliyetlerini azaltma amacı ile eleman.net de iş ilanı verilirken ön mülakat soruları oluşturma imkanı verilmiştir.
Başvuru yapacak adayın başvuru sırasında yanıtlaması için 4 tipte (Evet/Hayır, Dereceli (Hiç, Biraz, Oldukça, Çok), Sayısal, Metin ) 10 adet soru hazırlanabilmektedir. Böylece aday mülakata davet edilmeden aday hakkında detaylı bilgi alınabilmektedir.
1.GÖRSEL TASARIM:
Verilecek ilanların görsel olarak doğru mesajı vermesi ve ilanı okuyacak adaya çekici gelmesi önemlidir.İyi bir ilan dikkat çekici,şirketin imajını ve kişiliğini yansıtmakla birlikte anlaşılır olması gerekmektedir.
İlanların resimli (eleman.net - Prestij ilan), basit anlatımlı, boşluklu, düzgün bir tasarıma sahip olması amaca daha iyi hizmet verecektir.
İpuçları: Kısaltmalar mesajın doğru anlaşılamaması ve firma imajına gölge düşürmesine neden olacaktır. Metnin kolay okunabilirliğinden emin olmak için tüm metnin içeriğini büyük harflerle, yatık, koyu harflerle yazılmasından kaçının. Ayrıca kelime ve paragraflar arasına boşluklar bırakılması metnin tasarımını zenginleştirecek ve dikkat çekecektir.
2.İLAN BAŞLIĞI:
İlanı inceleyecek ziyaretçilerin ilk soracağı soru olan bu ilanda beni ilgilendiren bir şeyler var mı? dır. Anlamlı başlıklar ve alt başlıklar ilanda vermek istediği mesajı güçlendirir ve avantajları vurgular. Mümkün olduğunca aynı ilan içerisinde birden fazla pozisyon olmaması gerekmektedir.
3.İLANIN İÇERİĞİ:
İlan veren şirketi pazarlayacak işin detayları, özellikleri, cazibesi ve imkanları işe istekli adayların arzularını artıracak şekilde olmalıdır. İlana başvuracak adayların kendilerine ait bir şeyler bulabileceği cazibede olmalıdır, aradığınız üstün nitelikli adayların (CVmetre de yüzdesi yüksek adaylar) başvuru yapabilmelerini cesaretlendirecek detay yazmaktan çekinmeyin.
Şirketinizin diğer firmalardan farklı olarak elemanlarına sunduğu avantajlardan ve olumlu imkanlardan bahsettiğinizden emin olun.
İlanınızda aradığınız pozisyonda geçen kelimelerin ilan metninde en az bir kez geçmesine dikkat edin, eleman.net iş arama motoru ilan içeriğini taramaktadır.
Verdiğiniz ilanda işin niteliklerini dikkat çekici kelimeler kullanarak ifade edin.
Nitelikleri uygun olmayan adayların başvurularını engellemek için iş niteliklerinde belirtilen eğitim, iş tecrübesi kriterleri net olmalıdır.
Uzmanlık gerektirmeyen veya önemsiz teknik olmayan soyut kriterleri dikkate almayın.
Ne zaman, nasıl, nereye kimlerin başvurması gerektiği konusunda açık ifadeler kullanın.
 
Geri
Üst