Japon Cheesecake Tarifi Resimli yapılışı burada!

M

Misafir

Forum Okuru
Japon Cheesecake Tarifi Resimli yapılışı burada!
Japon Cheesecake Nasıl Yapılır


Ev Yapımı Japon Cheesecake Tarifi



Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, sizlere daha önce limon dondurmalı cheesecake tarifi sunmuştuk. Bu kez ise ev yapımı cheesecake tarifleri arasına bir yenisini daha ekliyeceğiniz çok lezzetli Japon cheesecake tarifi paylaşıyoruz.


japon_cheesecake_tarifi-307.jpg


Malzemeler:
50 gr seker
25 gr un
85 gr krem peynir
60 ml süt
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
10 gr mısır nişastası

Yapılışı:

Bir çırpma kabına yumurtanın sarısını ve şekerin yarısını koyup 3-4 dakika çırpıyoruz.Krem peynirimizi süt ile beraber bir tavaya koyarak orta bir ateşte eriyinceye kadar bekletiyoruz. Eridikten sonra altını kapatıyoruz.

Daha sonra erimiş krem peynirimizi, unu ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer bir kapta yumurta beyazını ve şekerin kalan kısmını köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra köpüren yumurtaları da diğer karışımımıza ekleyip hepsini bereber çırpıyoruz.

Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Küçük boyda yuvarlak bir tepsi seçiyoruz ve bu tepsiyi içine oturtabileceğimiz diğer bir tepsi daha seçiyoruz. Küçük olan tepsiye karışımımızı döküyoruz ve büyük olanın içine oturtuyoruz. Böyle fırına veriyoruz. Büyük olana yarısına kadar su dolduruyoruz. 20-25 dk kekimizi pişiriyoruz daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürüp bir 15 dk daha pişiriyoruz.
 
Geri
Üst