1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.313
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    kabak bayıldı

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: - 1 kg.kabak, - 2 adet domates,
    - 3 adet soğan,
    - 1/2 su bardağı zeytinyağı,
    - 8-10 diş sarmısak,
    - 2 tatlı kaşığı toz şeker,
    - Yeteri kadar tuz,
    - 1/2 demet dereotu.

    Yapılışı:
    Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartın. Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizin. Soğanları halka halka doğrayın. Kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, soyulmuş sarmısakları ilave edin. Tuz ve şekeri ilave edin. Kabakların içlerini bu harçla doldurun. Bir su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte kabaklar yumuşayıp, pişene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapın.

     
kabak bayıldı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Cevizli Kabak

    Cevizli Kabak

    2 adet kabak ve 2 adet havucu rendeleyin. 1 kahve fincanı zeytinyağı ile kısık ateşte kendi suyuyla 20 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı unu ilave edip, sote yapıp, soğumaya bırakın. Bu arada 1 kase yoğurda 3 diş dövülmüş sarmısağı karıştırın. 2 çorba kaşığı dövülmüş cevizle birlikte tencereye ekleyin. Karışımı servis tabağına alarak, üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin
  2. kremalı kabak

    kremalı kabak

    kremalı kabak fırında kremalı kabak yemeği kremali krema İstenilen miktarda kabak halka halka doğranarak suda biraz haşlanır ve suyu süzülür. Haşlanan kabaklara ufak kıyılmış bol dereotu ilave edilir. Sonra 100-150 gr beyaz peynir rendelenir yada ufalanir. Bu karışıma kekik ve azıcık karabiber ve tuz ilave edilir. Son olarakta biraz zeytinyağı ve süt kreması konur. İstenirse kremaya 1...
  3. kabak

    kabak

    kabak çeşitleri dikenli faydaları süs çeşitleri (Küerbis / Courge / Gourd / Cucurbita / ) Bir yillik, sürünücü otsu bir bitki. Gövdeleri tüylü sürünücü olup, silindir biçimindedir. Kökleri uzun ve ig seklindedir. Yapraklar tüylü, büyük, böbrek veya kalp seklinde, bes parçali, uzun saplidir. Çiçekler tek eseylidir. Erkek çiçekler sarimsi renkte büyük, disi çiçekler daha küçüktür. Meyveleri...
  4. Kabak

    Kabak

    (Küerbis / Courge / Gourd / Cucurbita / ) Bir yillik, sürünücü otsu bir bitki. Gövdeleri tüylü sürünücü olup, silindir biçimindedir. Kökleri uzun ve ig seklindedir. Yapraklar tüylü, büyük, böbrek veya kalp seklinde, bes parçali, uzun saplidir. Çiçekler tek eseylidir. Erkek çiçekler sarimsi renkte büyük, disi çiçekler daha küçüktür. Meyveleri çesidine göre küremsi, silindir veya yumurtamsi...

Sayfayı Paylaş