♥ Kek yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin Yumurtanın, sütün, yağın mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir Kekinizi yapmadan bir saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarın ♥ Yumurtaları önce ayrı, sonra şekerle uzun uzun çırparak ortaya kabarcıklar çıkmasını sağlayın Bunlar ne kadar çok olursa kekiniz o kadar kabarır ♥ Unu eleyerek ekleyin Havalanan un, daha iyi kabaracaktır Unu eklerken hava kabarcıklarını yok etmemeye özen gösterin ♥ Un, yağ, kabartma tozu gibi malzemeleri eklerken mikserle uzun süre çırpmayın En iyi yöntem, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırmaktır ♥ Kekinizi mutlaka sıcak fırına koyun Kek hazırlığına başlarken fırınınızı yakın