Kahramanmaraş Dondurması
kahramanmaraş dondurmasının yapılışı
Kahramanmaraş Dondurması
Malzemeler :
5 su bardağı yağlı Süt
1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) SAF sahlep
Yapılışı :
Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım.
Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım..
Bu arada bir küçük kase suyun içinde sahlebimizi eritelim.
Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş sahlebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım.. Dikkat sahlep topaklanmasın...
Karıştıra karıştıra iyice pişirelim..Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak çırpar gibi karıştırmaka fayda var..
Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım. 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım..
Sonra aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım..(Soğuyana kadar tencerenin başında beklememize gerek yok,arada uğrasakta olur..
Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım..
15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım.. (Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve döverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır )
Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUUUUUN.......
Kahramanmaraş Dondurması
Malzemeler :
5 su bardağı yağlı Süt
1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) SAF sahlep
Yapılışı :
Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım.
Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım..
Bu arada bir küçük kase suyun içinde sahlebimizi eritelim.
Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş sahlebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım.. Dikkat sahlep topaklanmasın...
Karıştıra karıştıra iyice pişirelim..Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak çırpar gibi karıştırmaka fayda var..
Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım. 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım..
Sonra aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım..(Soğuyana kadar tencerenin başında beklememize gerek yok,arada uğrasakta olur..
Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım..
15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım.. (Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve döverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır )
Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUUUUUN.......