Kapama pilav

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Kapama pilav
kapama pilav kapama pilavı tas tavuklu pilav tarifi
5-6 adet küçük soğan(bütün olarak kalacaklar.)
4-5 adet yemeklik doğranmış patates
yarım kilo kadar kuşbaşı doğranmış kırmızı et
istenildiği kadar sarımsak
salça,karabiber,tuz,zeytinyağı
3 su bardağı sıcak suda bekletilmiş pilavlık pirinç

pirinç hariç bütün malzemeler aynı anda tencereye konularak bir süre ara ara karıştırılarak pişirilmeye başlanır.20 dk sonra bütün malzeme tencerenin ortasında toplanır. Üzerine tamamını sıkamdan kapayacak şekilde küçük bir tencere veya çanak yerleştirilir üzerine temiz ve ağır bir taş veya benzeri birşey konur. üzerinden su eklenir. daha sonra önceden ıslatılmış olan pirinç suyu süzülüp ortadaki tencerenin etrafına dökülür. bir kere karıştırıp tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bıarakılır. ara sıra kontrol edilir. pirinçler suyunu çekip piştiğinde ocaktan indirilir. bir süre beklenir. taş ve tencere kaldırılır. ama malzeme birbirine karıştırılmaz. afiyetle yenir.
 

Benzer İçerikler

PeLiNiM
Cevaplar
1
Görüntüleme
726
zaga
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
667
Misafir
M
M
Cevaplar
1
Görüntüleme
6K
pamukşekeri
pamukşekeri
Mirmiga
Cevaplar
0
Görüntüleme
9K
Mirmiga
Mirmiga
Üst