Karabük marabük geçim kaynak vs

M

Misafir

Forum Okuru
Karabük marabük geçim kaynak vs
safranbolu karabükün geçim kaynakları karabük geçim kaynakları ün
Karabük

Karabük Türkiye’nin kuzeyinde Batı Karadeniz Bölgesi’nde il. 2000 sayımına göre nüfusu 225.409.1937 yılında Safranbolu’ya bağlı Öğbeli Köyü’nün bir mahallesi iken 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolu ile önemini arttırmıştır.
3 Nisan 1937′de Atatürk’ün yönlendirmesi ile İsmet İnönü tarafından, halen Karabük’ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın temelleri atılmıştır.
Karabük, 6 Haziran 1995′te, Çankırı’nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak’ın Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye’nin 78. ili olmuştur.
Karabük’ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor’dur.
Coğrafya


250px-Karab%C3%BCk_%28tr%29.svg.png



Karabük’ün ilçeleri
Ankara’nın 200 kilometre kuzeyinde ve Karadeniz sahilinin 100 km güneyinde kalan yer alan Batı Karadeniz Bölgesi ili Karabük kuzeyinde Bartın, kuzeybatısında Zonguldak, doğusunda Kastamonu, batısında Bolu ve güneyinde Çankırı illeri ile komşudur.
Karabük merkez, Eflani, Eskipazar, Ovacık, Safranbolu ve Yenice olarak 6 kısımdan oluşur

Safranbolu

safranbolu_3.jpg

safranbolu01.jpg

UNESCO tarafından dünyadaki en önemli kültürel unsurların tanıtımı ve korunması amacıyla oluşturulan Dünya Miras Listesi içerisindeki bir başka Türk beldesi olan Safranbolu, geleneksel Türk yaşamına ilişkin maddi ve manevi değerleri bünyesinde barındırmaktadır. Geleneksel Türk evlerinin çok güzel örneklerinin iyi bir şekilde saklandığı Safranbolu, size farklı ve son derece dinlendirici bir tatil olanağı sunuyor. Değişik kültürlere ev sahipliği yapmış olan Safranbolu’da, Türk etkisi çok daha ağır basıyor. Osmanlı döneminde ticaret yolları üzerinde bulunan kent, en büyük gelişmeyi bu dönemde sağlamıştır. Safranbolu tatil cennetinde ilginizi çekebilecek başlıca eserler ya da bölgeler şunlardır: Eski Türk Evleri, Çarşı kesimi, Kale, Hıdırlık Tepesi, Eski Hükümet Binası, Saat Kulesi, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Cinci Hanı, Cinci Hamamı, Yörük Köyü, Kaymakçıoğlu Konağı, Sipahiler Konağı, Ahşap Cami, Çamaşırhane, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu, Bulak ve Hızar Mağaraları, Hacılarobası, Üçbölük Köyü civarındaki Kaya Mezarları, Düzce Kanyonu, Sarıçiçek Yaylası ve Uluyayla, Gürleyik Piknik Alanı.
 
Geri
Üst