Kardeşin duymaz el oğlu duyar !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahtevefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahtevefa

Forum Okuru
Kardeşin duymaz el oğlu duyar !
Nerden başlasam ki yazmaya neyi nası yazayım ki neden kardeşin duymaz el oğlu duyar ? Hayatım boyunca kardeşlerimin peşinden koşan onları toparlayan Hakkı hakikati gösteren iyi olur diyen bir insan oldum. Hiç bir zaman için onların değmesin istedim taşa ayakları. Ben mi benimki değsin bişey olmaz dedim. Rabbim nasip etti ve bir şekilde kısmetlendim paralandım. Annemi ameliyat ettirdim ve kız kardeşlerimi lerimi diyorum birden çok kız kardeşim var. Büyük erkek kardeşimi de ameliyat ettirdim. Hak, nasip etti yaptım. Şimdi olsa şimdi gene yaparım. De neden kardeşin duymaz el oğlu duyar ?

Büyüdükçe kirlendi dünyalarımız, büyüdükçe küçüldük, büyüdükçe ayrıldı canlar kafalar ruhlar birbirinden, girince el kızı işin içine ayrıldı saflar. belli etti ak koyun kara koyun kendini. Ben çabaladıkça batmaya başladım. Artık kimsenin kimseyi alttan aldığı yok. Bunca sıkıntının üstüne gelen müsibetlerden düşeni aldım paşıma çok şükür. Artık işlerim eskisi gibi değil. Elhamdülillah yinede ama sıkıntılar aldı başını gitti kızlar. Bugün ameliyat ettirdiğimiz annelerimizin artık 5 erkek kardeş başındayız. Ama hep hayatımda bunları tek başıma üstlenen birisi olarak biraz düşünce parasal anlamda ve ailenin en büyük insanı da olun ca Lülfü Livanelinin Parçası girdi devreye. El oğlu duyuyor da biliyor da durumunu kardeşin malesef duyamıyor.

Artık kendi kendime neden diye soramıyorum bile. Ben böyle olmasını istemedim ki, sizin hiç babanız ölldü mü ? Benim bir kere öldü Kör oldum ! Rabbim başka keder vermesin deyip yaslanıyorum arkama içmediğim sigaradan bi duman daha alıyorum. Dünya bu olmamalıydı bee Vallahi, çaba gösterenin çabasını ailede en çok yapılan kişi ekarte etmemeliydi. Bir kardeşimin de dediği gibi Vefa olmalıydı insanlarda vefa. İstanbulda bir semt ismi değil gerçek Vefa olmalıydı. Ama kızmıyorum hayat böyle. Yaptıklarımın yapacaklarımın ödülünü ahiretta alırım inşallah. Ha ceza mı onu soruyorsanız onu da alıyoruz çok şükür

Sevgi hörmet ve dua ile iyi geceler kızlar.

Ha-Mim-Ra

Tarlada buğdayım var deme, ambara girmeyince.

Hayırlı evladım var deme, el koynuna girmeyince.

Vefalı karım var deme, kötü gün görmeyince…

Hayırlı kardeşim var deme, miras bölünmeyince….

Kardeşlik hukukunu gözet sen boş ver vefayı kardeş olunca vefalı olur sanma kişinin vefalı olması için de illa aynı anadan doğması gerekmez. Bu zamanlar insanın bunaldığı zamanlardır ve insan çevresinde bir dost arar ama en yakın kardeşi bile uzaktır soğuktur. Kimseden bir şey bekleme Allah ne diyor " şüphesiz insanoğlu nankördür". Allah'a nankör olanın sana nankörlüğü çok mu. Ne arıyor ne bekliyorsun boşuna. Sen doğru olacaksın elif gibi gerisi süs eğlence. Ahir zaman zordur bunları o çerçevede göreceksin. Koca Peygamber sav. demiyor mu ; "ahir zaman da kişi evinden imanlı çıkarda evine imansız döner. Ahir zaman da imanlı olmak avucunda kor ateş taşımaya benzer" diyor. ne anladın sen bundan iyi düşün. İnsanlardan yüzünü gönlünü sıyır çevir Allah'a ki o sana bu imtihanı veriyor ki gönlünden kardeşlerini en yakınlarını dahi çıkarasın da Allah'ı koyasın diye. Bak Allah'tan bihaber yaşayanlara ve onların kardeşliklerine , güzel görünüyorlar değil mi 🙂 hah işte zurna burada zırt diyor zaten çünkü o güzel görünenler Allah'tan bihaber oldukları için böyle bir imtihanın içerisinde değiller. Hayıflanma bu iş böyle ne ararsan bu dünya da ona göre imtihan olursun. Bırak hayıflanmayı mevlanın verdiklerine şükür et ve gülümse hayata. Ve her güne; görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler diye bismillah diye başla. Ki hayatın ve imanın lezzetini alasın.

Doğru yaklaşımınız için teşekkür ediyorum. Ama hayatın kendisinde var malesef bu. Habil Kabil olayından sonra var. Yani, yaradan verince insanın içine bu çekemezliği bu sıkıntılı durumu yapacak ta bir şey kalmıyor malesef geriye... Tevekkül edip sabır sebat etmek en doğru davranız olacaktır. Acı yaşamamış insan büyümemiştir. Görüyorum ki tarafınıza yapılan bu haksızlığa rağmen siz şükürden geri kalmamışsınız. Rabbim onlara hidayet versin demek en güzel cevap bence.

Hayat...