Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    karnabahar salatası

    Konu, 'Salatalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER
    1 adet orta büyüklükte karnabahar
    10-12 adet siyah zeytin
    1.5 fincan zeytinyağ
    3-4 dilim limon
    1 limonun suyu
    1 adet havuç
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin


     
karnabahar salatası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. karnabahar salatasi

    karnabahar salatasi

    malzemeler: iki adet karnabahar iki dis sarmisak bir tane havuc biraz tuz,sumak ve zeytinyag yapilisi: karnabaharlari haslayin ve sogumasini bekleyin,diger tarafta sarmisakli yogurdu hazirlayin.kucuk kucuk dogradiginiz karnabaharlari yogurtla karistirin biraz tuz ve zeytinyaginida ekleyin.susleme icin havuc ve sumak kullanin.. ( karnabaharlari cok haslamayin karistirirken dagilmasin)...
  2. karnabahar

    karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower / Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  3. Karnabahar

    Karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower/ Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  4. karnabahar mücveri

    karnabahar mücveri

    karnibahar mucveri karnabahar mücveri karnabaharlı mücver fırında karnabahar mücveri MALZEMELER: - 1 ufak boy karnabahar - 2 diş ezilmiş sarımsak - 1 su bardağı un - 2 yumurta - Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar (100 gr) - Bir tutam doğranmış maydanoz - Çeyrek su bardağı sıcak su - Tuz, karabiber - 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karnabaharı ufak çiçekler haline getirip, buharda pişirin....
  5. Karnabaharın Özellikleri

    Karnabaharın Özellikleri

    Karnabaharın özellikleri Karnabaharın yararları nelerdir Karnabahar besin değeri Özellikle pişerken ve haşlanırken çıkardığı koku nedeniyle pek sevilmeyen sebzelerden biri olan karnabahar tam bir vitamin deposu melekler :) Bakın karnabaharda bulunan vitamin değerleri ve bu kıymetli sebzenin insan sağlığına faydaları nelermiş :tik: BESİN DEĞERLERİ 100 gr. karnabaharın içerdiği besin...

Sayfayı Paylaş