Etiketler:
  1. sahrudd

    sahrudd Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    karnabahar salatasi

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında sahrudd tarafından paylaşıldı.

    malzemeler:
    iki adet karnabahar
    iki dis sarmisak
    bir tane havuc
    biraz tuz,sumak ve zeytinyag

    yapilisi:
    karnabaharlari haslayin ve sogumasini bekleyin,diger tarafta sarmisakli yogurdu hazirlayin.kucuk kucuk dogradiginiz karnabaharlari yogurtla karistirin biraz tuz ve zeytinyaginida ekleyin.susleme icin havuc ve sumak kullanin..

    ( karnabaharlari cok haslamayin karistirirken dagilmasin)

    afiyet olsun
     
  2. sluntse

    sluntse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    76
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    karnıbaharı seviyorum kokusuna ramen
     
  3. seeda

    seeda Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    haşlamasından çok kızartıp üstüne yoğurt döküncede çok güzel oluyor..
     
  4. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    karnıbaharı çok seveerimm
     
karnabahar salatasi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. KralİÇe Salatasi

    KralİÇe Salatasi

    Malzemeler: - 2 orta boy kereviz, - 2 adet tavuk bonfile, - 4 yemek kaşığı yoğurt, - 6 yemek kaşığı mayonez, - 2 diş sarmısak, - 1 çay bardağı kıyılmış ceviz, - 1 yemek kaşığı ketçap, - 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Tavuk bonfileyi az su ile haşlayın. Soğutup küçük parçalara ayırın. Çukur bir kapta yoğurt, mayonez, ketçap, tuz ve dövülmüş sarmısağı iyice karıştırın. Kerevizi soyup hemen...
  2. karnabahar

    karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower / Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  3. Karnabahar

    Karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower/ Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  4. karnabahar mücveri

    karnabahar mücveri

    karnibahar mucveri karnabahar mücveri karnabaharlı mücver fırında karnabahar mücveri MALZEMELER: - 1 ufak boy karnabahar - 2 diş ezilmiş sarımsak - 1 su bardağı un - 2 yumurta - Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar (100 gr) - Bir tutam doğranmış maydanoz - Çeyrek su bardağı sıcak su - Tuz, karabiber - 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karnabaharı ufak çiçekler haline getirip, buharda pişirin....
  5. Karnabaharın Özellikleri

    Karnabaharın Özellikleri

    Karnabaharın özellikleri Karnabaharın yararları nelerdir Karnabahar besin değeri Özellikle pişerken ve haşlanırken çıkardığı koku nedeniyle pek sevilmeyen sebzelerden biri olan karnabahar tam bir vitamin deposu melekler :) Bakın karnabaharda bulunan vitamin değerleri ve bu kıymetli sebzenin insan sağlığına faydaları nelermiş :tik: BESİN DEĞERLERİ 100 gr. karnabaharın içerdiği besin...

Sayfayı Paylaş