1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Karpuz Tursusu

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler Orta buyuklukte karpuz
    Su
    Tuz

    Sirke

    Seker


    Karanfil ve cubuk tarcin

    Yapilis Tarifi
    Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
    Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.


     
Karpuz Tursusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karpuz

    Karpuz

    Pulpasi sulu ve lezzetli olan ve memleketimizde meyve olarak çok yetistirilen, alaca yesil, sert kabuklu büyük meyveler veren, bir yillik otsu bir bitkidir. Daha çok Akdeniz bölgesi ülkelerinde yetisen bir bitkidir. Anavatani Afrika8217;dir. Eski Misirlilar zamaninda karpuzun yetistirildigi tesbit edilmistir. Karpuz, mutedil iklimlerden hoslanir, kumlu-killi, derin ve serin topraklari sever....
  2. Kiraz Tursusu

    Kiraz Tursusu

    kiraz turşusu kiraz tursusu Malzemeler 2 kg kiraz(miktari size bagli) Tuz ve su Yapilis Tarifi Kirazlari toplayip saplarini cikartin.Kavanoza koyduktan sonra bol tuzlu, su yapip uzerini kapliycak sekilde ortun.Kiraz tursusuna sirke ve sarimsak koyulmaz ama damak tadi deneyebilirsiniz.Ayrica tursunuz olduktan sonra sogan ve sarimsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun...
  3. karpuz

    karpuz

    (Harbuz / Citrullus vulgaris / Watermelon / Pasteque / Wassermelone) Pulpasi sulu ve lezzetli olan ve memleketimizde meyve olarak çok yetistirilen, alaca yesil, sert kabuklu büyük meyveler veren, bir yillik otsu bir bitkidir. Daha çok Akdeniz bölgesi ülkelerinde yetisen bir bitkidir. Anavatani Afrika’dir. Eski Misirlilar zamaninda karpuzun yetistirildigi tesbit edilmistir. Karpuz, mutedil...
  4. Karpuz sanatı ve karpuzdan eserler

    Karpuz sanatı ve karpuzdan eserler

    karpuz dünyanın en büyük karpuzu en büyük karpuz resimleri resmi Karpu sanatı, nedir, nasıl yapılır, nelerdir hakkında bilgi alalım arkadaşlar. Karpuz diyince hepimiz yazı ve sıcağı getiririz aklımıza belki. Biz karpuzu yemek için kullanırız ama herkes öyle değil arkadaşlar Ama bu karpuzlar yemek için değil sana için yapılmış gibi melekler :)
  5. Ebucehil karpuzu

    Ebucehil karpuzu

    ebucehil karpuzu hakkında bilinmeyenler ebucehil karpuzu nedir hakkında bilinmeyenler botanik alanı ayrıntılı bilgiler bilinmeyenler burada melekler meleklerim bu meyve hakkında gerçekten ilginç bilgiler var,biyolojik kısmı aşağıda anlatılmış olduğu gibi ebucehil karpuzunun dinimizde ki yeri de mevcut.Hem bir çeşit şifa hem de zehir.buyrun bakalım ebu cehil karpuzu neymiş öğrenelim.. Ebu...

Sayfayı Paylaş