karyağdı tatlısı

karyağdı tatlısı
kar yağdı tatlısı kar yagdi tatlisi karyağdı tatlısı karyagdi tatlisi


Şimdi bir paket etimeki borcama dizin..Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın.Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın..

Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin.Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın..Bu da tamam.

Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin..Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır..Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti.

En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba..1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın..
 
Üst