1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    kayısı keki

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 adet yumurta
    125 gr margarin (eritilmiş)
    1 yemek kaşığı yoğurt
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un

    20 adet kuru kayısı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık


    Yemeğin Tarifi
    Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.
    Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun


     
kayısı keki konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayısı Reçeli

    Kayısı Reçeli

    kaysi reçeli MALZEMELER 3 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 650 gr kuru kayısı 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu...
  2. Kayısı Dolması

    Kayısı Dolması

    malzemeler: 750 gr kuru malatya kayısısı 3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 250 gr ceviz 1 paket kuş üzümü hazırlanması: 1. 750 gr kayısıyı iyice yıkayın. 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin. 2. yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun. tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın. soğuyan kayısıların arasına ceviz...
  3. kayısı

    kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de...
  4. Kayısı

    Kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de yetistigi...
  5. Kayısı Kent

    Kayısı Kent

    kayısı kent Firma:Kayısı Kent Firma Gerçek Adı:Kayısı Kent Yön. Kur. Başkanı / Sahibi:Suat Öz Genel Müdür:Ramazan Dalgıç Merkez Adresi:Akpınar Arslan Tepe Cad. No:2/F Malatya İletişim Bilgileri Tel 1:(422) 322 60 24 Tel 2:(212) 658 35 47 Faks:(212) 658 03 71 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi:Sadık Rezey Peron No:135 Tel 1:(212) 658 35 47 Tel 2:(212) 658 35 49...

Sayfayı Paylaş