Kayseri yağlaması

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kayseri yağlaması
kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama

Hamur İçin :
maya
un
tuz
ılık su
Sos İçin:
500gr kıyma
4 baş soğan
5adet sivri biber
4adet domates
kara biber
kırmızı biber
tuz
salça
Yapılışı:
Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir.

Un ,maya,tuz ve ılık su ile hamur yoğrulur.30 dakkika dinlendirilir.

Hamurdan küçük parçalar ayırılır ve merdane yardımıyla tava boyutunda ince açılır.Yağsız tavada altı üstü kızartılır.

Servis Önerileri:
Bir kat pişen hamur üstüne kıyma harcı sürülür.Üstüne tekrar hamur koyulur.Bu işlem bütün hamur ve harç bitinceye kadar üst üste devam edilir.Dörde bölünür sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır
 
Geri
Üst