Keçiboynuzlu ve Bademli Hafif Muffin

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Keçiboynuzlu ve Bademli Hafif Muffin
keçiboynuzlu tarifler keçiboynuzlu kek
Keçiboynuzlu ve Bademli Hafif Muffin

Malzemeler

20 gr toz Splenda
250 gr kepekli un
100 gr enerjisi azaltılmış yağ (Becel Light)
30 gr keçiboynuzu tozu
24 adet çiğ badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
250 ml yağsız süt
1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Hazırlanışı

Büyük bir kasede kepekli un, Splenda, keçiboynuzu tozu ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta, vanilya esansı ve sütü karıştırıp unlu karışıma ilave edin. Yağı blender'da kabartın ve unlu karışıma yedirin. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. (yapışmaması için silikon kalıp tercih edin. Karışımı kalıpların 2/3 oranında koymalısınız) Her bir karışımın üzerine birer adet badem koyun. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin.

Not: Keçiboynuzu tozunu kakao yerine kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst