Kek yapımının püf noktaları

yağlı kağıtyerine ne kullana bilirizz
 
Ellerıne saglık valla denıyecegım benımkı hep coker onun ıcınde careler arıyordum sagol
 
ben son zamanlarda şu kağıtta kekler varya muffin dedikleri onlara bayağı merak sardım ama kağıtta kek yaptığınız zaman üst kısmı biraz kuru ve sert olabiliyor ben süt yada yoğurt yerine direk su koyunca kek daha yumuşak oluyor tavsiye ederim;)
 
Kek yaparken en önemli kriter malzemelerin metalle karıştırılmaması tahta kaşıkla çırpma işlemini yapın ,2 kabartma tozunu en son unla birlikte karıştırılması ,3 keke her zaman 4 yumurta koyun yumurta kekin daha fazla kabarmasını sağlar, 4 kek pişerken kesinlikle fırın kapağını açıp kontrol etmeyin.Kabaran kek bir anda balon gibi sönebilir.
 
Geri
Üst