Kemal Tahir Edebi kişiliği hakkında bilgi istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kemaltahirim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

kemaltahirim

Forum Okuru

Selam arkadaşlarım hemen hemen bütün sitelerde kemal tahirin edebi kişiliği hakkında kısa bilgiler var ama hepsi ama hepsi bir birinin aynısı kopyalamışlar yapıştırmışlar resimler bile aynı bu bağlamda ben de değişik resimler ve edebi kişiliği hakkında değişik anlatılmayan söylenmemiş bilinmemiş şeyler arıyorum bana yardımcı olabilecek kimsecikler var mı acaba canlarım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar
Kemal Tahir bir zamanlar bu dünyaya dokunmuş güzel eserler bırakmış edebiyat dünyasının sayılı isimlerinden birisidir. Sol görüşe mensup olan Kemal Tahir hem yazar hem senarist hem de romanları vardır. İsmail Kemalettin Demir asıl ismidir. 15 Nisan 1910 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası bir deniz subayı olan Kemal Tahir yazdığı köy romanları ile tanınan Cumhuriyet dönemi yazarlarından birisidir. Aynı zamanda romanları ve eserleri tamamen gerçekçi anlayışla yazılmıştır. 12 yıl cezaevinde geçen mahkumiyet süresi vardır. Kemal Tahir eserlerini toplum icin yazmıştır.

"Kemal Tahir eserleri"​

• Devlet ana
  • Esir şehrin insanları
  • Kurt kanunu
  • Yorgun savaşçı
  • Yol ayrımı
  • Karılar koğuşu
  • Körduman
  • Yedicınar yaylası
  • Namuscular
  • Rahmet yolları kesti
  • Göl insanları
  • Derini yuzecegim
  • Kara nara
  • Damağası
  • Zehra'nın defteri
  • Sağırdere
  • Köyün kamburu
  • Kelleci Memet
  • Büyük mal
  • Bir mülkiyet kalesi
  • Aşk çetesi
  • Bozkırdaki çekirdek
  • Biz böyle delikanlılar değildik
  • Yedek sevgili
  • Dutlar yetişmedi
Bir sürü gördüğünüz gibi çok kıymetli eserleri vardır. Kemal Tahir hakkında bilgilerimiz bu şekilde. Umarım yararlı bilgiler vermişizdir.

Dilerseniz aşağıdaki linkten "en çok kazanan ve okunan yazarlar" konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz. En çok okunan yazarlar listesi yer almakta aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.