Kemal Tahir Edebi kişiliği hakkında bilgi istiyorum
Kemal Tahir Edebi kişiliği hakkında bilgi istiyorum
Selam arkadaşlarım hemen hemen bütün sitelerde kemal tahirin edebi kişiliği hakkında kısa bilgiler var ama hepsi ama hepsi bir birinin aynısı kopyalamışlar yapıştırmışlar resimler bile aynı bu bağlamda ben de değişik resimler ve edebi kişiliği hakkında değişik anlatılmayan söylenmemiş bilinmemiş şeyler arıyorum bana yardımcı olabilecek kimsecikler var mı acaba canlarım.
Merhabalar
Kemal Tahir bir zamanlar bu dünyaya dokunmuş güzel eserler bırakmış edebiyat dünyasının sayılı isimlerinden birisidir. Sol görüşe mensup olan Kemal Tahir hem yazar hem senarist hem de romanları vardır. İsmail Kemalettin Demir asıl ismidir. 15 Nisan 1910 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası bir deniz subayı olan Kemal Tahir yazdığı köy romanları ile tanınan Cumhuriyet dönemi yazarlarından birisidir. Aynı zamanda romanları ve eserleri tamamen gerçekçi anlayışla yazılmıştır. 12 yıl cezaevinde geçen mahkumiyet süresi vardır. Kemal Tahir eserlerini toplum icin yazmıştır.
"Kemal Tahir eserleri"
Devlet ana
Esir şehrin insanları
Kurt kanunu
Yorgun savaşçı
Yol ayrımı
Karılar koğuşu
Körduman
Yedicınar yaylası
Namuscular
Rahmet yolları kesti
Göl insanları
Derini yuzecegim
Kara nara
Damağası
Zehra'nın defteri
Sağırdere
Köyün kamburu
Kelleci Memet
Büyük mal
Bir mülkiyet kalesi
Aşk çetesi
Bozkırdaki çekirdek
Biz böyle delikanlılar değildik
Yedek sevgili
Dutlar yetişmedi
Bir sürü gördüğünüz gibi çok kıymetli eserleri vardır. Kemal Tahir hakkında bilgilerimiz bu şekilde. Umarım yararlı bilgiler vermişizdir.
Dilerseniz aşağıdaki linkten "en çok kazanan ve okunan yazarlar" konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz. En çok okunan yazarlar listesi yer almakta aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.