Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    kestaneli pilav tarifi

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kestaneli pilav
    Kestaneli Pilav < Konu Resmi..>


    malzemeler:

    * 1 kase pişmiş kestane
    * 1 kase pişmiş kuşbaşı et
    * 2 kase pirinç

    * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı tereyağı
    * kimyon
    * karabiber
    * tuz
    * 3 kase kaynamış su

    jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

    hazırlanması:

    1. pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
    2. havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
    3. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
    4. kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
    5. pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.


     
kestaneli pilav tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli Pilav

    Kestaneli Pilav

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su tavuk veya etsuyu 2 su bardağı pirinç iki çorba kaşığı tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp,...
  2. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  3. Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:) Malzemeler: 10-12 kişilik 5-8 kg’lık bütün hindi yarım limonun suyu tuz, karabiber 1 çorba...
  4. Nefis Kestaneli Puding Tarifi

    Nefis Kestaneli Puding Tarifi

    Resimli Kestaneli Puding Tarifi Kestaneli Puding Tarifi Ağızlara layık harika bir puding tarifi vermek istiyoruz sizlere melekler, kestaneli puding :) Malzemeler: 240 g ( 1 1/4 bardak) sut kremasi 17 g (1 1/3 yemek kasigi) tuzsuz tereyagi 1 1/2 cm lik boyuna cizilmis vanilya cubugu (ya da 1 tatli kasigi vanilya esansi) 4 yumurta sarisi 24 g (2 yemek kasigi seker) 17 g (1 1/2 yemek...
  5. Resimli Kestaneli Parfe Tarifi

    Resimli Kestaneli Parfe Tarifi

    Kestaneli Parfe Tarifi Resimli Kestaneli Parfe Tarifi Tam da sıcak yaz günlerinde misafirlerinize ikram edip ağız tadıyla yiyebileceğiniz serin bir lezzetle karşınızdayız melekler :) İşte kestaneli parfe tarifimiz ... Malzemeler -500 gr. kestane şekeri - 4 adet yumurta -2 çorba kaşığı granül kahve -500 gr. fıstıklı krokan (hazır) -200 ml. (2 paket) süt kreması Süslemek İçin - 10 adet...

Sayfayı Paylaş