kırmızı pancarlı bulgur pilavı
Pilavdan vazgeçemeyenler için ilginç bir tarif
Sunumu da çok güzel
Malzemeler:
Sosu İçin:
Sunumu da çok güzel
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan (Orta boy)
- 250 gr kırmızı pancar
- 2 su bardağı kırmızı pancar suyu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Sosu İçin:
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı reyhan (Fesleğen)
- Tuz
- Kadeh
- Nane yaprağı
- Ön hazırlık olarak pancarları iyice yıkıyoruz.
- Pancarları tencereye koyup üzerine çıkacak kadar suyla haşlıyoruz.
- Suyunu süzgeçle süzüp ayırıyoruz. (Suyunu dökmüyoruz.)
- Pancarların kabuklarını soyup bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğruyoruz.
- Diğer tarafta tencereye yağı koyuyoruz.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz.
- Üzerine bulguru ilave edip kavuruyoruz.
- Tavuk suyuyla pancar suyunu ilave edip tuzunu katıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- İnmesine 5 dakika kala doğradığımız pancarı ilave edip karıştırıyoruz.
- 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
- Üzerine karabiber serpip karıştırıyoruz.
- Pasta kalıbına pilavı koyup iyice bastırıyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa ters çeviriyoruz.
- Hazırladığımız sosu kadehe koyup nane yaprağı ile süsleyip pilavın ortasına koyup beraber servis yapıyoruz.