1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.356
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı 3 Çorba Kaşığı Pirinç
    1/2 Kg Kuzu Kıyması
    1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
    4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
    1 Çorba Kaşığı Salça
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Balkabağını dilim dilim kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Ortadan ikiye ayırın. Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın. Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.
    Pirinci yıkayın. Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun. Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.
    Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın. 2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin. 1 su bardağı su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabakları bir tencereye koyun. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Yumuşayana dek pişirin. Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.


     
Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kabak dolması

    Kabak dolması

    MALZEMELER 3 adet kabak 250 gr kıyma ½ su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı margarin yeteri kadar tuz 1 çaykaşığı kara biber maydanoz 1 kaşık salça 250 gr bulgur HAZIRLANIŞI Kabakları soyduktan sonra için oyun ve bir kabın içine patates hariç kalan bütün mazemeleri katın. Daha sonra bunları iyice karıştırın. Ardından bu içi kabakların içine doldurun. Patatesleri soyup dilimleyin, kabak...
  2. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...
  3. Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini...
  4. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  5. kabak dolması

    kabak dolması

    Kullanılacak Malzemeler 1 orta boy kabak 1 çorba kaşığı pirinç 1 küçük hormonsuz domates 1 çay kaşığı kıyma 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan Yarım diş rendelenmiş sarımsak Yarım çay kaşığı kuru nane 1 dal kıyılmış maydanoz Hazırlanma Şekli Kabak kalınca oyulur. Diğer malzemelerden iç hazırlanıp kabak doldurulur. Sıcak su ya da et suyuyla pişirilir. Sade yada yoğurtla yedirilir. Bebişlere...

Sayfayı Paylaş